Süleyman Soylu meğer ortadan kaybolmamış!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 4 2019
"Süleyman Soylu İstanbul'da üs kurdu; yandaş medya da şaibe iddiasını güçlendirmek için çalışıyor"
"AKP’deki iç hesaplaşma tırmanıyor"
Birgün'den Sebahat Karakoyun, AKP'nin sandıkta kaybettiğini geri almaya yönelik hamlelerini sürdürdüğüne yönelik olarak bir kulis haber yazdı. Karakoyun haberinde "Binali Yıldırım’ın köprüleri tamamen attığı Berat Albayrak’la kavgalı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da seçim gecesinden beri İstanbul’da üs kurduğuna dikkat çekiliyor" diye yazarak, "Sosyal medyadaki trol hesapların paylaşımları ve yandaş medya aracılığıyla 'şaibe' algısı yaratma çabaları sürüyor" ifadesini kullandı.
BirGün'de "AKP’de iç hesaplaşma" başlığıyla yayımlanan haber aynen şöyle:
İktidar cephesinde ekipleşmelerin neden olduğu parti içi kavga, seçim sonuçlarıyla birlikte derinleşiyor. Yıldırım’ın adaylığı aşamasında sorun yaşadığı Albayrak’la ipleri koparttığı belirtiliyor. Kulislerde Albayrak’a yakınlığıyla bilinen İl Başkanı Bayram Şenocak ve Yıldırım arasında, il kongresiyle başlayıp yerel seçimler için aday belirleme aşamasında tırmanan gerginliğin kampanya süreci ve seçim gecesi de sürdüğü konuşuluyor.
Üs kurdu
Seçim gecesi CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun öne geçtiği haberlerinin kamuoyuna yansıması üzerine Yıldırım’la bir araya gelen Soylu’nun bu süreçte adeta İstanbul’a üs kurduğu belirtiliyor. AKP, seçim kurullarına geçersiz oyların yeniden sayımına yönelik başvuruda bulunarak sonuçlarda değişiklik için uğraşırken bir yandan da sosyal medyadaki trol hesapların paylaşımları ve yandaş medya aracılığıyla “şaibe” algısı yaratma çabalarını sürdürüyor. “Şaibe” iddiasını güçlendirmek için sandık kurullarında görev yapanlarla ilgili GBT incelemesi başlatıldığı belirtiliyor.
İstanbul gibi kaybedilen Ankara seçimi de AKP’deki iç hesaplaşmayı tırmandırdı. Başından beri adaylığı tartışma konusu olan Mehmet Özhasek
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma...


