Şu an yapılanlar nükleer kıyameti yaklaştırıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 23 2023
Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev önde gelen Rus medya organlarına verdiği toplu röportajda önemli açıklamalarda bulundu.
SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA
Dimitri Medvedev, Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann'ın, "Almanya'ya gelmesi halinde Almanya'nın Vladimir Putin'i tutuklamak zorunda kalacağı" açıklamasını sert bir dille eleştirdi.
Medvedev bunu "savaş ilanı" olarak yorumlayacaklarını belirterek, “Bunun asla gerçekleşmeyecek bir durum olduğu açık olmakla birlikte farz edelim nükleer bir devletin şu anki başkanı, örneğin Almanya topraklarına geldi ve tutuklandı. Bu ne demektir? Rusya Federasyonu'na savaş ilanı demektir” dedi.
"Ukrayna'nın Rusya'nın bir parçası olduğunu" söyleyen Medvedev,, “Açık konuşmak ve dürüst olmak gerekirse Ukrayna Rusya'nın bir parçası. Ancak jeopolitik nedenlerle ve yaşananların tarihi nedeniyle, farklı apartmanlarda yaşadığımız gerçeğine uzun süre katlandık” ifadelerini kullandı.
"Moskova'nın Rus İmparatorluğu'nun bir parçası olan yerli Rus nüfusa sahip bölgelerin "hayali sınırlarını" hesaba katması gerektiğini" de sözlerine ekledi.
Medvedev ayrıca, "yalnızca güç dilinden anladıkları için bazı ülkeler ve siyasi bloklarla müzakere etmenin anlamsız olduğunu" savundu.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Kiev'e Batı silahlarının tedariki nedeniyle nükleer kıyametin yaklaştığını söyledi.
Daha önce, İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı Annabelle Goldie, Londra'nın askeri yardımın bir parçası olarak Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyum içeren bir grup zırh delici mermi göndereceğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Kiev'e bu tür mühimmat tedarikinin çatışmanın tırmanmasına yol açacağını vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar4.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı5.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








