Sri Lanka saldırılarının planlayıcısı da patlamalarda öldü

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cumartesi, Nisan 27 2019
Sri Lanka'da Paskalya gününde düzenlenen saldırıların planlayıcısının Shangri-La otelindeki patlamada öldüğü doğrulandı.
BBC'nin haberine göre, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, saldırganların elebaşı olduğu iddia edilen Zehran Haşim'in, başkent Kolombo'da Shangri-La oteline düzenlenen saldırıya liderlik ettiğini ve bu saldırıda öldüğünü, Haşim'e "İlham" adlı ikinci bir intihar saldırganının eşlik ettiğini açıkladı. 

Sirisena, Sri Lanka istihbarat birimlerinin, ülkede IŞİD ile bağlantılı 130 kadar şüpheli bulunduğa inandığını, polisin hala kaçak 70 kişiyi aramayı sürdürdüğünü söyledi. 

Bu arada polisin, Sainthamaruthu kentinde düzenlediği bir operasyon sırasında şüphelilerle çatışmaya girdiği belirtildi. 

Başbakan Ranil Wickremesinghe de BBC'ye yaptığı açıklamada, saldırılardan önce ülkede potansiyel tehdit konusunda kendisiyle kritik bir bilgi paylaşımında bulunulmadığını belirtti. Wickremesinghe, "Herhangi bir ipucuna sahip olup da eyleme geçmemiş olsaydık derhal istifamı sunardım." ifadesini kullandı. 

'HİNDİSTAN İSTİHBARAT VERMİŞTİ'

Devlet Başkanı Sirisena daha önce saldırılarla ilgili istihbaratların kendisiyle paylaşılmadığını, bundan sorumlu kişilere karşı sert karşılık verileceğini açıklamıştı.

Hint istihbaratının Sri Lankalı yetkilileri ülkedeki ilk saldırıdan iki saat önce uyardığı iddia edilmişti.

Sri Lanka Emniyet Müdür Yardımcısı Priyalal Disanayaka imzasıyla yayımlanan ve ülkenin dört güvenlik birimine gönderilen 11 Nisan tarihli istihbarat raporunda, yetkililerin saldırılardan sorumlu tuttuğu yerel örgüt "Ulusal Tevhid Cemaati"nin Paskalya törenleri sırasında kiliselere yönelik saldırı planladığına dair bilgilerin yer aldığı ortaya çıkmıştı. 

PASKALYA GÜNÜ SALDIRI

Bu haberler de ilginizi çekebilir