Kent merkezinde gösteri yapanlar arasında maçtan sonra çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları da bulunuyor.
Öfkeli kalabalık, iktidardaki Yüksek
Askeri Konsey Başkanı Mareşal Tantavi'nin
istifa ederek
ülke yönetimini sivillere bırakması gerektiğini savunuyor.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, olayda hayatını kaybedenlerin bir kısmının cesedi, otopsileri tamamlanmak üzere halen Port Said Askeri Hastanesi morgunda tutuluyor.
Yaralılardan durumu hafif olanlar
taburcu edilirken, ağır yaralı olan 200 kadar kişinin tedavisine devam ediliyor.
Maç kavgasının adeta katliama dönüşmesinden dolayı Port Said
kentinde bugün iş yerleri açılmadı, bankalar işlem yapmadı. Port Said'in girişinden itibaren güvenlik noktaları oluşturan polis ve asker, kente giriş ve çıkışlarında geniş bir güvenlik prosedürü uyguluyor.
Olayları belirli grupların çıkardığını savunan görgü tanıkları, AA muhabirine güvenlik güçlerince stadyumda kullanıldığı ileri sürülen otomatik
tüfek kartuşlarını gösterdiler.
Olayların tanığı olduğunu ve çatışma anında stadyumda bulunduğunu ifade eden
Ahmed Şevki, "Kapıları kapattılar. İnsanlar içerde bir birini öldürürken kapılar kapalıydı. Eğer Ahli taraftarlarını stadyumdan önce çıkarsalar bunlar yaşanmazdı" diye konuştu.
Stadyuma çok sayıda
bıçak ve tornavida sokulduğunu kaydeden bir başka Masravi taraftarı ise polisin olay çıkaran grubu üst araması yapmadan içeriye aldığını ileri sürdü.
Çatışmaların meydana geldiği stadyumda inceleme yapan yetkililer zararın çok büyük olduğunu söyledi. Stadyum adeta savaş alanına dönerken, kırılan koltuklar sahada görülen bozuk para ve
molotof kokteyli parçaları dikkat çekiyor.
Stadyumun içinde ve çevresinde çok sayıda mermi kartuşu da olaylar sırasında güvenlik güçlerinin
silah kullandıkları iddiasını güçlendiriyor.
Port Said
halkının misafirperver olduğunu kaydeden kent sakinleri, olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirirken, çatışmaların sorumlusu olarak 30 yıl Mısır'ı yönettikten sonra bir halk ayaklanması ile devrilen Mübarek ve eski rejimi işaret ediyorlar.