İkinci devrede
rekabetin üst düzeye çıkması beklenen
takımda Şenol
Güneş,
futbolcularının per
formansından memnun.
Süper Lig'deki devre arası
hazırlık kampının ilk bölümünü bugün tamamlayarak Antalya'dan ayrılacak olan
Trabzonspor'da
Güney Amerikalıların geç dönüşü ile oluşan "
kriz gündemi" yerini, ikinci yarıda ortaya çıkmaya
aday gibi görünen rekabete bırakmış durumda.
Karadeniz ekibinde bilhassa
Schalke ile oynanan hazırlık maçında ortaya çıkan görüntüyü birçok mevkide bol alternatifli bir
Trabzonspor'un yolda olduğu şeklinde okumak mümkün.
Trabzon'a geldiği günden bu yana pek forma şansı bulamayan Sezer Badur, takım kaptanı İbrahim Üçüncü (Yattara) ve uzun süren sakatlığın ardından yeniden forma arayan Polonyalı stoper Glowacki'nin gerek kamp, gerekse hazırlık maçlarında ortaya koydukları performans, muhtemel forma rekabetinin habercisi gibi görünüyor. Keza günden güne tecrübesi artan Giray, kendisinden beklenen ofansif özellikleri de sunmaya başlayan Cale ve yumuşak gol vuruşlarında da becerikli olabildiğini ispatlayan Umut'u da bu listeye dahil etmek yanlış olmaz. Yine Bremen karşısında kaleyi koruyan Tolga'nın performansı ikinci yarıda ortaya çıkabilecek aksaklıklara karşı bu bölgede sıkıntı oluşmayacağının mesajı idi bir bakıma.
Diğer taraftan yeni
transferlerin uyum sürecini kısa sürede atlatacaklarına dair oluşan intiba da Trabzonspor adına artı hanesine yazılabilecek bir gelişme. Ara transferde şu ana kadar Ankaragücü'nden
Mehmet Çakır ve Polonyalı Brozek kardeşleri dahil eden liderin orta sahaya bir transfer daha yapma ihtimali henüz ortadan kalkmış değil. Gerek takıma kazandırılan, gerekse isimleri geçen oyunculara bakıldığında Trabzonspor'un transfer politikasını
baskın karakter taşımayan oyuncular üzerine kurduğu sonucuna varılabilir.
ŞENOL GÜNEŞ'İN ALTERNATİFİ ÇOK
Belli ki;
Şenol Güneş, her futbolcunun bir dişli vazifesi gördüğü
makine düzeneği oluşturmanın derdinde. Bilhassa hücum hattında ortaya çıkan zenginliğin farklı oyun anlayışı ve sahaya yayılma formlarını mümkün kılması Şenol hocanın elini daha da güçlendirecek. Umut'un bazen 4-3-3'ün sol forveti gibi ya da Burak'ın ileri uçta her bölgede oynayabilecek niteliklere sahip olması bu duruma sadece iki örnek ve bu ifadeler, sağ çizgiden vazgeçmeyen Yattara dışında tüm futbolcular için kullanılabilecek durumda.
Lider bitirdiği ilk devrenin ardından
kupa maçlarını da hesaba katılacak olursa bütün bunlar Trabzon için zorlu maratonda mizan tablosunun aktif tarafına düşenler.
Selçuk, Egemen, Ceyhun ve Yattara'nın sözleşmelerinin bitecek olması ve henüz imzaların atılmaması ise ikinci yarı adına bir risk unsuru oluşturmuyor değil. Ancak diğer yandan da ortaya çıkan bu durum Trabzonspor için öğretici bir fırsat olabilir. Bu sene, geçmiş yılların tersine krizleri fırsata çevirmeyi başaran Trabzonspor camiası için bu süreç, endüstriyel futbolun gerçekleri ile tanışma ve bu gerçeklerle yaşamayı öğrenme adına potansiyel faydalar barındırıyor. Bunu da başardıkları takdirde Bordo-Mavililerin yakın gelecek adına daha büyük hedefler koymamaları için hiçbir neden kalmıyor.