Togo G.Kore tutunamadı-Fotogaleri

Dünya Kupası G Grubu karşılaşmasında Togo, 31'de Kader Mohamed ile G.Kore karşısında öne geçti. Togo'nun tarihi golüne Asya temsilcisi, Lee Chun Soo ve Ahn Jung Hwan ile karşılık verdi.

Togo G.Kore tutunamadı-Fotogaleri


TARİHİ GOL Tarihinde 6. kez finallere katılan G.Kore ile finallerde ilk kez boy gösteren Togo arasındaki G Grubu karşılaşmasının ilk yarısı, 1-0 Afrika temsilcisinin üstünlüğü ile sona erdi. Her iki takımın da top kontrolünde ve isabetli pas yapmakta zorlandığı maçın 31. dakikasında Togo, finaller tarihindeki ilk golünü Kader Mohamed ile attı. Orta saha çizgisinin biraz gerisinden savunmanın arkasına atılan yüksek topa hareketlenen Kader Mohamed, iki savunma oyuncusu topu biribirine bırakınca, ceza sahası sağ çaprazından çok sert vurdu ve kalecinin sağından topu filelere gönderdi.

TOGO İYİ SAVUNDU Ev sahipliğini yaptıkları 2002 Dünya Kupası'nda yarı final oynayan G.Kore, 36. dakikada Choi Jin Cheul'la gole yaklaştı. Kornerden gelşen topa yükseldi vurdu, savunma topun kaleye gitmesine izin vermedi. 40. dakikada Trabzonspor'dan tanıdığımız Lee Eul Yong, ceza sahası dışından sol ayağı ile vurdu, top kalecide kaldı. 41'de kazanılan serbest vuruşu kullanan Yao Junior Senaya, çok sert ve düzgün vurdu kaleci son anda kornere çeldi ve ilk 45 dakika 1-0 Togo'nun üstünlüğü ile sona erdi.
ABOLA'YA KIRMIZI Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan G.Kore, 53. dakikada beraberliği sağladı. Ani gelişen G.Kore atağında savunmanın son adamı Jean-Paul Abalo, rakibini ceza sahasına girerken düşürdü. İngiliz hakem, Abalo'ya önce ikinci sarı kartı ardından kırmızı kartı gösterdi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Lee Chun Soo, düzgün bir vuruşla topu tam köşeden filelere gönderdi ve beraberliği sağladı.
GOL GELİYORUM DEDİ Ceza sahası hafif sol çaprazında verkaça giren Ahn Jung Hwan, sağ çaprazda bomboş kaldı; 1-2 metre sürdü sert vuruşunda, savunmaya da çarpan top filelerle buluştu. Hollandalı teknik adam Dick Advocaat'ın öğrencileri bu galibiyetle Dünya Kupası mücadelesine 3 puanla başlamış oldu.
G.Kore bizi unutmadı
2002 Dünya kupasında dostluğumuzun bir kez daha pekiştiği Kore halkı katılamadığımız 2006 Dünya kupasında bizi unutmadı G.Kore taraftarı, bugün oynanan Toga maçında Bayrağımızı G.kore bayrağı ile yan yana astı. Ev sahipliğini yaptıkları 2002 Dünya Kupası'nda yarı final oynayan ve Türkiye’ye yenilerek turnuvayı 4. tamamlayan G.Kore, 2006 dünya kupasında Fransa, İsviçre, Togo ile aynı grupta yer alıyor. Fotoğraflar:fifa.com
<< Önceki Haber Togo G.Kore tutunamadı-Fotogaleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER