Sakarya Fener'i 2-1'le devirdi

Süper Lig'de Sakaryaspor'la Fenerbahçe, Sakarya Atatürk Stadında karşılaştı

Sakarya Fener'i 2-1'le devirdi


MAÇ ÖNCESİ Turkcell Süper Lig'de Sakaryaspor-Fenerbahçe maçı öncesi Sakaryaspor Kulüp Başkanı Ömer Yazıcı, maçta dostluğun ön planda olması dileğinde bulundu. Sakaryaspor yönetimi tarafından maç öncesi görev için Adapazarı'na gelen ulusal basın temsilcileri ve yerel gazetecilere yemek verildi. Yemeğe Sakaryaspor Kulübü Başkanı Ömer Yazıcı, Kulüp İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Rıdvan Duran ile Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şen katıldı. Yemekte Ömer Yazıcı, maçta öncelikli olarak dostluğun kazanması gerektiğini söyledi. Yazıcı, ''Herşeyden önce dostluk kazanmalı. Klasik bir söz vardır, (İyi olan kazansın) diye. Biz en kötü düşünceyle beraberlik istiyoruz. İstemediğimiz sonuç olan mağlubiyeti yaşarsak, kendilerini tebrik edeceğiz'' dedi. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile Sakaryaspor Onursal Başkanı Aziz Duran, işadamı Faruk Bayraktar'ın Sapanca'daki evinde yemekte biraraya geldi.
BİLET GELİRLERİ FUTBOLCULARA PRİM OLARAK VERİLECEK Sakaryaspor, maçta kombine biletler hariç gişe satışlarından yaklaşık 185 bin YTL gelir elde etmeyi planladı. Maçın kazanılması durumunda bunun sporculara 10'ar bin YTL pirim olarak dağıtılacak. Fenerbahçeli taraftarlar için 635 adet bilet ayırıldı.Maçta 13 bin 400 kişilik stadın büyük bir kısmı doldu. Maçın başladığı sıralarda açık kale arkasında boşlukların olduğu görüldü. Kapalı ve açık kale arkaları hariç diğer biletler sabah erken saatlerde satıldı. Stadın kapıları daha önce 18:00'da açılacağı duyuruldu ve 5 dakika gecikmeli olarak seyirciler tribünlere alındı.
GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ Protokol girişi ile sporcu ve basın girişinin bulunduğu bölümde yoğun güvenlik önemleri alındı. Ayrıca stad çevresinde oluşturulan bariyerleri oluşturuldu ve bunun içine bileti olmayan taraftarlar alınmadı. Sakaryasporlu futbolcular maçı 45 dakika kala sahaya çıkarak ısınmaya başladı. Takımın sahaya çıkışında Sakaryasporlu taraftarlar yoğun bir biçimde tezahüratta bulundu. Sakaryasporlu futbolcular 15 dakika ısındıktan sonra tekrar soyunma odasına gitti. Sakaryaspor'un ardından Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için stada çıktı. Sakaryasporlu taraftarlar Fenerbahçe'yi ıslık çalarak protesto etti. Sakaryasporlu taraftarlar Adapazarılı Tuncay Şanlı'ya ise sevgi gösterisinde bulunarak tribünlere davet etti. Tuncay ise tribünleri dolaşarak Sakaryasporulu taraflarları selamladı.
TARAFTARLAR ARASINDA ARBEDE Maç öncesi iki takım taraftarları arasında arbede yaşandı. Açık kale arkasında çıkan olaylara polis müdehale ederek olayların büyümesine engelledi. Kalkanları üst üste koyan polis Sakaryasporlu taraftarların taş atmalarını engellemeye çalıştı.
YENİ TRANSFER LUGANO SAHADA Fenerbahçeli sporçular maç öncesi sahaya ''100. yıl piyangosu aldınız mı?'' yazılı pankartla sahaya çıktı. Fenerbahçe'de 3 maçlık cezası nedeniyle Appiah takımdaki yerini alamadı. Fenerbahçe'nin yeni transferi Lugano ilk kez Sakaryaspor karşısında forma giydi. Sakaryaspor'da ise Sivasspor maçında gördükleri kırmızı kart nedeniyle M'bayo ve Suat kadroda yer almadı.
Stat: Atatürk Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Adil Sinem, Ekrem Kan Sakaryaspor: Matinez, Ergün Teber, Gökhan, Capurro, Hakan, Murat Erdoğan, Musa, Savaş, Murat Duman, Cangele, Okan Yılmaz Fenerbahçe: Rüştü, Ümit, Lugano,Can,Kerim,Mehmet Yozgatlı, Tuncay,Tümer, Aurelio, Alex, Semih
MAÇ BAŞLADI 5.dakika Tuncay'ın ceza sahası dışından şutu kaleci Martinez kornere tokatladı. 10.dakika Tuncay'ın uzaklardan vuruşu üstten auta gitti. 11.dakika Tuncay topu filelerle kucaklaştırdı ancak hakem ofsayt gerekçesi ile golü geçerli saymadı. 15.dakika Tümer şık hareketle rakibinden sıyrıldı ve ceza sahası içine hızla girdi, şutunuda çekti top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyon sonrası Zico yedek kulübesinden çıkarak Tümer'e neden pas vermedin şeklinde kızdı.
23.dakika Musa ceza sahası içinde topla buluştu, arka direğe ortaladı Rüştü'yü de geçen topa kimse dokanamadı. 24.dakika Kerim ceza sahası içine girdi sert vurdu kaleci Martinez kurtardı. 25.dakika Alex'in ortasında Lugano'nun kafa vuruşu kaleci Martinez başarılı. 27.dakika Hakan'ın uzaklardan şutu top auta gitti. 29.dakika Tümer'in ortasında Alex kafa ile indirdi kaleci Martinez topa sahip oldu.
30.dakika Alex'in ara pasına hareketlenen Tuncay iki kişinin arasından topa vurdu, meşin yuvarlak dışları çıktı. 32.dakika Fenerbahçe Alex'le köşe atışı kullandı, Can yükseldi ve vurdu top direğin yanından auta gitti. 39.dakika Kerim çalımlarla ceza sahası içine girdi ortaya çıkardı Sakaryaspor savunması topu uzaklaştırdı. Dönen topa Tümer sert vurdu, Sakaryaspor savunması birkez daha başarılı. 45.dakika Ceza sahası içine giren Aurelio topu Alex'e çıkardı, Alex'te daha müsaitt pozisyondaki Tümer'i gördü, Tümer sert vurdu top auta gitti. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.
İKİNCİ DEVRE 47.dakika Martinez'in vuruşu kısa düştü topu Semih kaptı, Semih ceza sahası üstünden vurdu ve top dışarı gitti. 50.dakika Fenerbahçe'de kademe anlayışının kaybolduğu anda Ergün'ün ortasında Okan Yılmaz bom boş pozisyonda topu auta gönderdi. 53.dakaika Capurro sarı kart gördü. 56.dakika Sakaryaspor Okan Yılmazla golü buldu.(1-0) 56.dakika Okan Ceza sahası içinde topla buluştu çok güzel döndü ve takımını öne geçiren golü Fenerbahçe ağlarına gönderdi.(1-0)
Bu golden sonra Fenerbahçeli futbolcular maçın hakemi Kuddis Müftüoğluna ofsayt gerekçesi ile yoğun tepki gösterdi.
62.dakika Fenerbahçe'de Mehmet Yozgatlı, ve Semih oyundan çıkarken, Selçuk ile Murat Hacıoğlu oyuna dahil oldu. 64.dakika Tümer'in şutu kaleci Martinez başarılı 69.Tuncay ceza sahası içine girmek üzereyken Savaş tarafından düşürüldü. Hakem Savaş'a sarı kart gösterdi. Fenerbahçe kritik noktadan serbest atış kullanacak. Tuncay son adamdı neden kırmızı göstermedin diye hakeme itiraz etti. 72.dakika Alex serbest vuruşu öyle güzel bir yere vurduki, kaleci Martinez inanılmaz kurtardı. 74.dakika Murat Hacıoğlunun şutu tam kaleye giriyordu kaleci Martinez adeta uzuyor ve topu çizgide kontrol etti. 82.dakika Ergün sarı kart gördü 84.dakika Cangele Fenerbahçe savunmasını adeta ipe dizerek ceza sahası içine girdi pasını çıkardı araya Lugano girdi. 85.dakika Tümer'in şutu kaleci Martinez başarılı. 89.dakika Sakaryaspor'da Okan oyundan alındı, Rasim oyuna dahil oldu. +91 Sakaryaspor kontra atakla Fenerbahçe savunmasını yakaladı. Oyuna yeni giren Rasim ara pasına hareketlendi ve ceza sahası içne girdi pasını Musa Aydın'a çıkardı, Musa topu ağlara gönderdi.(2-0) +93 Alex'in serbest vuruçunda Selçuk dokundu farkı 1'e indirdi (2-1) Maç sona erdi. FOTOĞRAFLAR: CİHAN
<< Önceki Haber Sakarya Fener'i 2-1'le devirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER