Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker
Arslan, ''
Projemiz, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünya çapında
spor kültürü ve eğitim alanında yapılan en iyi 17 proje içine dahil edilmiştir'' dedi.
Türkiye Milli Olimpik Komitesi
Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu'nca hazırlanan ''Spor Kültürü ve Olimpik'' Projesi'nin tanıtımı, Canik Kültür Merkezinde çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı
Türker Arslan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi
gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini söyledi.
Arslan, 2006 yılında çalışmalarına başlanan ''Spor Kültürü ve Olimpik'' Projesi kapsamında bugüne kadar 350 bin gence yönelik olimpizm,
olimpiyat felsefesi, ve spor kültürü konusunda eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ''Projemizin sloganı, güçlüyüz, dostuz, sevgi doluyuz şeklindedir. Siz genç kardeşlerim bu sloganla spora olan ilginizi derslerinizi de aksatmadan devam ettirmelisiniz. Sizlerin
algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan ve sizlerin yaratıcı çözümler üretmenize yardımcı olacak bu projenin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz'' dedi.
Projede bugüne kadar ailelerle birlikte yaklaşık bir milyona yakın kişiye ulaştıklarını ifade eden Arslan, ''Ailelerde bu projeye
destek veriyor. Bu proje,
Gökçe Karataş Vakfı tarafından 2007 yılında yılın eğitimde
hizmet ödülüne layık görülmüş ve dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman
Demirel tarafından ödüllendirilmiştir. Projemiz, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünya çapında spor kültürü ve eğitim alanında yapılan en iyi 17 proje içine dahil edilmiştir. Projeye ilgi göstermeniz ülkemiz ve sizlerin eğitim görmesi açısından çok çok önemlidir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
''OLİMPİK RUHUN HERKES TARAFINDAN BENİMSENMESİ ÖNEMLİDİR''
Samsun Valisi
Hüseyin Aksoy ise Samsun'da, Milli Olimpiyat Komitesi tarafından güzel bir programda öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
''Spor Kültürü ve Olimpik'' Projesi'nin önemine değinen Vali Aksoy, ''Olimpik ruhun herkes tarafından benimsenmesi, spor ahlakının dünyanın her tarafında tüm toplumlarca kabul edilmesi açısından bu tür organizasyonlar oldukça önemlidir. Sporun dostluk, kardeşlik içerdiğini, rakiplere saygı gösterilmesi gereken bir alan olduğunu, bu yaşlarda öğrenebilirsek, bu sporcu alanında gelişmemize büyük katkı sağlayacaktır. Öyle inanıyorum ki belki içinizden çok değerli sporcular çıkacak. Ancak bu alanda yapacağımız çalışma, yetişme ve faaliyetlere bağlıdır. Hep beraber Türkiye'nin uluslararası alanda çok önemli bir noktaya gelmesine katkı sağlayacağız. Samsun'dan başlayan bu eğitim çalışmasının Türkiye'nin her tarafında devam edeceğine inanıyorum'' dedi.