Macaristan'ı yenmek zorundayız

Yıldırım Demirören, Macaristan ile yarın oynanacak 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu maçını kazanmak zorunda olduklarını hatırlattı.

Macaristan'ı yenmek zorundayız

Demirören, TFF'nin Türkiye-Macaristan karşılaşması için özel çıkardığı  maç kitabında yer alan yazısında, Macaristan'ın Türk futbol tarihinde önemli bir  yeri olduğunu anımsatarak, şu görüşleri dile getirdi:
        
 ''Benim de aralarında bulunduğum jenerasyonlar, milli takımımızın  geçmişindeki en büyük zaferlerinin başında gelen bir Macaristan galibiyetinin  destansı anlatımlarıyla büyüdük. Yıl 1956, Macaristan dünyanın en güçlü  takımlarından biri ve Dünya Kupası'nın finalisti. Toth, Tichy, Puşkaş, Czibor'un  yer aldığı kadroyu milli takımımızın İstanbul'da 3-1 yenişi... Tabii ki o  günlerin büyük yankı uyandıran bu muhteşem zaferi, bu günler için yalnızca  keyifli bir nostalji. Çünkü aradan tam 67 uzun yıl geçti. O dönemden bu döneme  futbol çok farklılaştı ve gelişti. Güç dengeleri de değişti.''

Dünya Kupası'na gidebilmek için zor bir sürecin ve yarışın içerisinde  olduklarına işaret eden Demirören, ''Elemelerde beklentilerin gerisinde kaldık.  Artık puan kaybetme lüksümüzün olmadığı bir dönemdeyiz. Umudumuzu bir sonraki  etaba taşımak ve iddiamızı artırmak istiyorsak bu maçı kazanmak zorundayız. Bunu  yapabilecek kadro kalitesine sahibiz. Uluslararası arenadaki yetenekleri,  yeterlilikleri ve deneyimlerini değişik platformlarda defalarca göstermiş olan  oyuncularımıza güveniyorum. Teknik kadroya inanıyorum'' dedi.
         
<< Önceki Haber Macaristan'ı yenmek zorundayız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER