Hakan Şükür'ün Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılması, Ümit'i olumsuz etkiledi ve
yıldız futbolcu adeta gol atmayı unuttu.
2000 yılında
Galatasaray'dan ayrılan ve sırasıyla
İnter, Parma ve B.Rovers'ta
forma giyen Hakan, 2003-04
sezonunda yeniden yuvaya dönmüştü. 2001-2002 sezonunda G.Birliği'nden
transfer olan
Ümit Karan ile Hakan Şükür'ün yolu ilk kez bu sezon kesişti. İki forvet
oyuncusu arasında başlayan '9' numaralı forma
rekabeti zamanla
özel hayat tartışmalarına da sıçradı. Hakan'ın, "
Gurbetçi oyuncular özel hayatına dikkat etmiyor." eleştirilerine Ümit Karan, "Böyle ağabeylik olmaz." sözleriyle karşılık verince iki golcü arasında saha içi ve saha dışı rekabet uzun yıllar devam etti.
Hakan Şükür, 2003-04 sezonunda
rakip fileleri 12 kez havalandırırken Ümit Karan ise
sakatlık ve formsuzluk sebebiyle birçok maçta yedek soyunduğu için sadece bir gol atabildi. Fatih Terim'in görevden ayrılıp Hagi'nin
teknik direktör olduğu 2004-05 sezonu da Ümit Karan adına tam bir hayal kırıklığı içinde geçti. Yarım sezon Galatasaray forması altında 2 gol atan Ümit, ligin ikinci yarısında ise
kiralık olarak gittiği
Ankaraspor formasıyla 5 gol buldu.
Teknik Direktör Eric Gerets'in göreve geldiği 2005-06 sezonunda Hakan Şükür rakip fileleri 10 kez sarsarken Ümit Karan ise 16 gole ulaşmayı başardı. 2006-07 sezonu ise Hakan Şükür 4 golde kaldı ve Ümit Karan attığı 18 golle adeta en verimli sezonunu yaşadı. 2007-08 Feldkamp yönetiminde hem Hakan Şükür hem de Ümit Karan attıkları 11'er golle Sarı-Kırmızılı takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadı.
Şükür'ün futbola son noktayı koymasından sonra Ümit de adeta gol orucuna girdi. Formasını Baros'a kaptıran Ümit, ligde golle tanışamadı. Çek golcünün 15 golüne karşılık Ümit Karan henüz ligde ağları havalandıramadı.
ZAMAN