İşte yeni stat yapılacak 8 il - Foto

TOKİ, Türk sporunun ilerlemesi, aşama kaydetmesi için önemli girişimlerde bulunuyor. Galatasaray'ın Seyrantepe'deki stadını tamamlayan TOKİ, 8 ilde daha brbirinden güzel projelere imza atmak için harekete geçti..

İşte yeni stat yapılacak 8 il - Foto

TOKİ, ihalesi geçen yıl yapılan 15 bin seyirci kapasiteli Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nin inşaatını ise sürdürüyor. İhale kapsamında, Afyonkarahisar'da 15 bin kişilik stadyum yanında, bin kişi kapasiteli kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, müstakil atletizm sahası, su kayağı tesisi, 10 adet futbol sahası, 2 adet kapalı tenis kortu, 2 adet açık tenis kortu yapılıyor.

TOKİ; Sivas''ta 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor kompleksi yapacak. Söz konusu iş için teklifler, 25 Ağustos'ta, saat 14.30'da alınacak. İhale kapsamında, bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 2 adet 500 seyirci kapasiteli sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 60 yatak kapasiteli güreş eğitim merkezi, müstakil halter salonu, gençlik merkezi ve 10 daireli lojman da inşa ettirilecek. Trabzon'da 40 bin seyircili stadyum yanında, 3 bin seyircili kapalı spor salonu, 1 adet doğal 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili merkez tenis kortu, 3 doğal yüzeyli futbol sahası, birer adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası bulunan kamp eğitim merkezi yapılacak. Bunun dışında Gaziantep'e 33 bin kişilik, Mersin'e 25 bin kişilik, Malatya'ya 25 bin kişilik ve Batman'a da 15 bin kişilik stadyum ve spor kompleksi projelerini de yapmayı hedefliyor..
<< Önceki Haber İşte yeni stat yapılacak 8 il - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER