Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan tarihi statta Beşiktaş, son resmi maçını Gençlerbirliği ile oynadı. Müsabakanın 73. dakikasında takımının üçüncü golünü filelere gönderen siyah-beyazlıların Slovak futbolcusu, BJK İnönü Stadı'nda son golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.
İlk gol Seba'dan
İnönü Stadı'nda ilk maç, 23 Kasım 1947'de Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynandı.
Bu stattaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu olan, siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba 40. dakikada attı. İnönü Stadı'ndaki ilk karşılaşma, AIK'in 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.
Malzemeci Süreyya "üçlü" çektirdi
Maçın bitiminin ardından, BJK İnönü Stadı'nda son kez sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolcular, taraftarlarla bütünleşti.
Kapalı tribünün önüne giden futbolcular, taraftarlarla karşılıklı olarak "siyah-beyaz" diye tempo tuttu.
Bu arada, taraftarların isteği üzerine Beşiktaş'ın emektar malzemecesi Süreyya Soner, "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı. Futbolcular daha sonra diğer tribünleri dolaşarak, taraftarları selamladı.
Binlerce taraftar sahaya girdi
Beşiktaşlı futbolcuların tribünleri dolaşması sırasında önce eski açıktan, sonra bütün tribünlerden taraftarlar sahaya girmeye başladı.
Birkaç dakika içinde sahaya binlerce taraftar girdi.
Koltuklar ve çimler hatıra olarak alındı
Tribündeki koltukları stattan hatıra olarak söken taraftarlar, saha içinde de zemindeki çimden küçük parçalar kopararak, yanlarına aldı.
Bu arada, aşırı kalabalıktan kale direkleri kırılırken, kale ağları da parçalanarak yine hatıra olarak taraftarlarca alındı. Taraftarlar, yanlarına aldıkları koltuk ve çimlerle saha içinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Uzun süre stadı terk etmeyen taraftarların dağılmasının ardından, tribündeki koltukların büyük bölümünün söküldüğü, stadın çim zemininde ise yer yer açılmalar olduğu gözlendi.