Hollanda Ligi'nde Ajax yine şampiyon

Hollanda Ligi'nde son 2 sezondur zirveyi kimseye bırakmayan Ajax, bu yıl da şampiyon oldu. Evinde Willem'i 5-0 yenerek taraftarının önünde müthiş bir maç Ajax, bitime 1 hafta kala üst üste 3. şampiyonluğunu ilan etti.

Hollanda Ligi'nde Ajax yine şampiyon

Hollanda Ligi'nin en çok şampiyon olan takımı unvanına sahip olan Ajax, bu yıl da ipi göğüsledi. 33. haftaya, en yakın takipçisi PSV Eindhoven'ın 4 puan önünde çıkan ve kazanması hâlinde, rakibinin alacağı sonuçla ilgilenmeden lider olma avantajıyla sahaya çıkan Ajax, Willem'e tam 5 gol attı ve 32. şampiyonluğunu bitime 1 hafta kala kazanmış oldu.


Amsterdam Arena Stadyumu'nda oynanan karşılaşma oldukça hızlı başladı. Şampiyonluk kutlaması yapmak için stada gelen taraftarlarının muhteşem desteğiyle oyunu ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yıkan ev sahibi ekip, 12'de Sigthorsson'un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra da kontrolü bir an olsun elden bırakmayan Ajax, 25. dakikada Eriksen'in kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı: 2-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı başladığında herkes şampiyonluğu kutlamaya çoktan başlamıştı. Ajax, güzel futbolunu sergilemeyi sürdürdü. 68'de Fischer sahneye çıktı ve skoru 3-0 yaptı. Zaferin garantilenmesiyle iyice havaya giren takım, 82'de De Jong, 89'da Hoesen'le durumu 5-0'a getirdi ve şampiyonluğunu ilan ettiği maçta şov yaptı.

Ajax'ın en yakın rakibi PSV Eindhoven ise evinde NEC Nijmegen'i 4-2 ile geçti.
<< Önceki Haber Hollanda Ligi'nde Ajax yine şampiyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER