Gel de çık bu işin içinden...

Galatasaraylı Felipe Melo’nun alacağı ceza şimdiden kamuoyunda tartışılmaya başlandı. ‘

Gel de çık bu işin içinden...

Tükürdüğü’ gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevkedilen Brezilyalı’ya verilecek ceza, başta MHK olmak üzere, Disiplin ve Tahkim kurullarının da geleceğini etkileyecek. F.Bahçeli Meireles’e benzer olaydan dolayı Disiplin Kurulu tarafından verilen cezanın, daha sonra Tahkim Kurulu tarafından kaldırılması nedeniyle şimdi akıllarda soru işaretleri oluştu. Disiplin talimatının 42.maddesine göre; hakeme tükürmenin cezası 8 ila 12maç arasında değişirken, rakip oyuncuya tüküren futbolcuya 4 ila 6 maç arasında ceza verililiyor. Disiplin Kurulu bu madde paralelinde büyük ihtimalle 4 maç ceza verecek. Bir ihtimal de “Daha önce verdiğimiz tükürük cezası Tahkim Kurulu’nda bozuldu, 1 maça indirildi” kararı alınabilir. Bu taktirde Pitbull’un cezası ‘sportmenliğe aykırı hareket’ kapsamına sokularak, 1 ya da 2 maça düşebilir.

CEZA 4 DE OLABİLİR 1 DE!

Disiplin Kurulu’ndan 4 maç ceza çıktığı taktirde Galatasaray, doğal olarak Tahkim Kurulu’na başvuracak. Haliyle ‘bomba’ Tahkim Kurulu’nun ‘kucağına’ bırakılmış olacak. Meireles olayında hakem raporunda “Tükürük var” denmesine rağmen “Sıvı çıkmamış” gerekçesiyle ‘8 maçlık tükürük cezasını 1 müsabakaya’ indiren Tahkim, bu kez çok daha değişik bir sınav vermiş olacak. Tahkim, Disiplin Kurulu’nun 4 maçlık cezasını onadığı taktirde “Benzer cezayı daha önce bozmuştunuz. Şimdi ne değişti?” eleştirileri ile karşılaşacak. Özellikle Galatasaray cephesinden çok ağır tepkiler gelecek. Tahkim Kurulu, bunun aksine Disiplin Kurulu’ndan gelecek 4maçlık cezayı Meireles örneğinde olduğu gibi “Sıvı gözükmüyor, tükürük yok” gerekçesi ile 1 maça indirebilir. Bu 1 maçın sebebini de ‘sportmenliğe aykırı hareket’ kapsamında değerlendirebilir. Hakem raporu bir kez daha dikkate alınmadığı takdirde, MHK’da çok önemli istifalar olabilir. Ayrıca, Disiplin Kurulu ile Tahkim Kurulu arasındaki kriz de onarılmaz boyutlara ulaşabilir.

TFF GÖRÜNTÜLERİ İSTEDİ

Bu arada hakem Tolga Özkalfa maç raporunu, dün Futbol Federasyonu’na gönderdi. Özkalfa, yardımcı hakem Cem Satman’ın uyarısı üzerine Melo’ya kırmızı kart gösterdiğini raporunda belirtti. Özkalfa, “Yere düşen düdüğümü almaya eğildiğim için olayı göremedim. Yardımcım Cem Satman’ın ‘Melo tükürdü’ şeklindeki uyarısı üzerine ‘Kim tükürdü?’ diye sordum. ‘Melo, Oğuzhan’a tükürdü’ dedi. Melo’nun tükürdüğünü 3 kez tekrarladı. Ben de bunun üzerine Melo’ya kırmızı kart gösterdim” şeklinde ifade kullandı. Bu rapor doğrultusunda, Brezilyalı futbolcu, dün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkedildi. 48 saat içinde savunma göndermesi gereken Melo’nun cezası, Disiplin Kurulu’nun perşembe günü yapacağı toplantıda belli olacak. Futbol Federasyonu ise kararın en iyi şekilde verilebilmesi için, yayıncı kuruluştan tüm görüntülerin istenmesini kararlaştırdı.
<< Önceki Haber Gel de çık bu işin içinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER