Fenerbahçe'nin BATE Borisov karşısındaki avantajı ne?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, BATE Borisov'un uzun süre maç yapmamış olmasının kendileri için avantaj olduğunu söyledi

Fenerbahçe'nin BATE Borisov karşısındaki avantajı ne?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut KocamanBATE Borisov maçının oynanacağı Neman Stadı'nda kalecilerden Mert Günok'un da katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Kocaman, son çalışmayı İstanbul'da yaptıklarının hatırlatılması üzerine, ''Takımların son antrenmanını sahada yapmaları zorunluluk değil bir gelenek aslında. Bize saha koşullarının uygun olmadığı söylendi. Yapacağımız çok fazla bir şey yoktu. Olay bizim irademizin dışında gelişti'' dedi.

Maçın oynanacağı statta çalışamamalarının kendileri için bir dezavantaj olup olmadığı sorusuna Kocaman şöyle yanıt verdi:

''Çok küçük de olsa bir dezavantaj teşkil edeceğini düşünüyorum. Çünkü bilmek her zaman bilmemekten iyidir. Bilmiyoruz maç saatinde çıktığımızda göreceğiz. Küçük de olsa dezavantaj olarak görünüyor. Süper Lig'de deplasmanlara giderken zaten bu şekilde gidiyoruz. İşin bu boyutuna bakarak düşünsel olarak olumlu tarafına doğru dönmeye çalışacağız.''

Aykut Kocaman basın toplantısının ardından sahaya inerek zemini inceledi ve zemini beklediğinden daha iyi bulduğunu ifade etti. 

-''Rakip zorlu bir gruptan geldi''-

BATE Borisov ile yarın ve 21 Şubat'ta yapacakları rövanşın son derece zorlu geçeceğini kaydeden Kocaman, devre arası nedeniyle rakiplerinin uzun süredir resmi maç oynamamasının kendileri adına avantaj gibi göründüğünü belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

''Rakibimize ana hatlarıyla göz atarsak zorlu bir gruptan geldi. Son derece organize bir takım olduğunu biliyoruz. Disiplinli futbol adına doğru şeyleri yapmaya büyük çaba gösteren, en önemli olarak da saha içi organizasyonu kuvvetli bir takım olarak görünüyor. Bizim için genel kalitemizin dışında avantaj olacak en önemli şey ise uzun bir aradan sonra ilk resmi maçlarını bizimle oynayacak olmaları. Bu bizim adımıza küçük de olsa bir avantaj olarak görünüyor. Maç ritmini yakalamak kolay olmuyor. Küçük bir avantaj olarak bu cebimizde duruyor. Her iki takım açısından da gerçekten çok zorlu bir Avrupa Ligi karşılaşması bizi bekliyor.''

-Kadro tercihi-

Basın toplantısına Mert'in katılmasının yarın kalede olacağı anlamına gelip gelmediği sorusuna Kocaman, ''Çok büyük aksilik olmadığı sürece Volkan ile başlayacağız. Caner ve Sow bugün antrenmana çıktılar. Herhangi bir şikayet gelmedi. Maç kadrosunun içinde düşüneceğimiz oyunculardan ikisi'' diye konuştu.

Yarın sahaya süreceği kadroyu Süper Lig'de Trabzonspor ile yapacakları maçı da düşünerek şekillendireceğini anlatan Kocaman, ''İki gün sonra bu maç kadar zorlu ve ligdeki durumumuzu da belirleyecek demeyelim ama belirlemeye yönelik maçlardan birisini oynayacağız. Kadro yaparken iki maçı da bir arada düşünmeye gayret edeceğim'' değerlendirmesinde bulundu...



<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin BATE Borisov karşısındaki avantajı ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER