Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurunun yolunun açılmasının ardından Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, ilk başvuran futbolcu olarak tarihe geçti. Başvurunun konusu ise Trabzonzsporlu futbolcu Zokora’nın futbol maçında kendisine attığı tekme oldu.
Anayasa Mahkemesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Belözoğlu, avukatı Mahir Işıkay ve Ali Ozan Açıkalın aracılığıyla bireysel başvuru dilekçesini sundu. Dilekçede, 6 Mayıs 2012 tarihinde oynana maçta Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora’nın hedef gözeterek, kasten Belözoğlu’nun bacak arasına tekme atarak yaralanmasına sebep olduğu belirtildi. Bu olay üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na kamu davası açılması için başvuruda bulunulduğunun hatırlatıldığı dilekçede, "Ancak başsavcılık, suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının hukuku aykırı olması nedeniyle Rize Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunduk. Ancak bu itirazımızda yasaya aykırı olarak ve yeterli gerekçe gösterilmeksizin reddedilmiştir. Dolayısıyla müvekkilimizin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yolunu zorunlu kılmaktadır." ifadeleri yer aldı.
"RET KARARI KALDIRILSIN, SORUŞTURMA BAŞLATILSIN"
Maç sırasında yaşanan olayların özetlendiği dilekçenin talep bölümünde, "Soruşturma safhasında savcılık tarafından gerekli inceleme yapmaksızın verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılarak, yeniden suça konu olaya ilişkin soruşturma başlatılmasına karar verilmesini talep ederiz." denildi.
SADRİ ŞENER İÇİN DE BAŞVURU
Futbolcu Belözoğlu’nun şikayeti sadece Zokora ile sınırlı kalmadı. İkinci başvuruyu da Trabzonspor Kulübü eski başkanı Sadri Şener hakkında yaptı. 2011 – 2012 sezonunda Spor Toto Süper Final kapsamında Trabsonspor- Fenerbahçe arasında oynanan maçtan sonra Şener’in bir TV programına telefon ile bağlandığı belirtildi. Telefon bağlantısında Şener’in Belözoğlu hakkında tehdit ve hakaret içeren konuşmalar yaptığı ve bu konuşmaların yargıya taşındığı ifade edildi. Emre Belözoğlu’nun şikayeti üzerine Sadri Şener hakkında başlatılan soruşturmada Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsiz kararı verdiğini, bu karara itiraz edildiğini ancak İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de ‘hiçbir gerekçe göstermeksizin hukuka ve yasaya aykırı olarak ret kararı’ verdiği hatırlatıldı. Avukatlar, takipsizlik kararının kaldırılarak Sadri Şener hakkında soruşturmanın yeniden açılmasını talep etti. Milliyet