Fenerbahçe nasıl kurtulur?

Sarı lacivertliler rakiplerinin puan kaybettiği haftada Elazığspor'un elinden zor kurtuldu, Aykut Kocaman hiçbir şeyi değiştiremediği gibi takımı da geri götürmüş.

Fenerbahçe nasıl kurtulur?

Süper Lig'in ikinci yarısına başlayan Fenerbahçe'de her şey eski tas eski hamam devam ediyor. Elazığspor maçı gösterdi ki değişen bir şey olmadığı gibi sarı lacivertli takımın bazı özellikleri de yerlerde sürünmeye başlamış.

İstifa edip kararından geri döndürülen Aykut Kocaman önderliğindeki Fenerbahçe, rakipleri de puan kaybetmişken bir maça ancak bu kadar ruhsuz çıkabilirdi. Sanırsınız ki şampiyonluğa koşan takım Fenerbahçe değil de Elazığspor.  Oyuna baskılı başlaması gereken takım Fenerbahçe olması gerekirken bunu Elazığspor yaptı ve iki harika golle öne geçti.

Umudunu karambol pozisyonlara bırakan Fenerbahçe'nin skoru eşitleyip öne geçmesi mümkün görünmüyordu ki imdada Elazığsporlu oyuncu Orhan çıktı. Kornere atıp takımını rahatlatacağı topu Sow'un kaleye vurması için ayağında bekletti. Yazık, bu kadar tecrübeye sahip bir futbolcu arkadaşlarının emeğini de heba etti.

Orhan'ın hatası olmasa Fenerbahçe'nin maçtan puan çıkarması hiç mümkün görünmüyordu. 

Fenerbahçe Sow dışında her kademesiyle döküldü. İlginçtir fizik kondüsyon açısından Fenerbahçe geriye gitmiş. İnsanın aklına Antalya'da güneşlenmekten başka bir şey yapmamışlar gibi bir şey geliyor...Yağmur çok yağdı deniyor ama olsun Antalya yine de  en sıcak şehrimiz.

İkinci yarının ilk maçı gösterdi ki Fenerbahçe bu sezonu uyuyarak geçirecek. Tribünlerin Aykut Kocaman'a güvenleri kaldığına inanmıyorum. Eminim ki Fenerbahçe 2-0 geriye düştükten sonra "Aykut Kocaman yine mi istifa edecek?" sorusu sarı lacivertli camianın aklına gelmiştir. Önce istifa edip ardından yaptığı 'U' dönüşü korkarım ki Aykut Kocaman'ın peşini hiç bırakmayacak. Eğer beklenen başarılar da gelmez ise Aykut Kocaman kendisine yakışmayacak şekilde Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kalacak.

Fenerbahçe ve Aykut Kocaman'ın bundan sonra tek bir kurtuluş yolu var. Ligde veya Avrupa'da başarılı olmak. Ligde şampiyonluk, Avrupa'da yarı final dışında hiç bir başarı Fenerbahçelileri kesmez.  Gerçi iş öyle bir boyuta gelmiş durumda ki Fenerbahçelilerin çoğunluğunu oluşturan kesim, bunlar başarılsa da Aykut Kocaman'ı takımın başında görmek istemediklerini söylüyorlar. Anlayacağınız onlara göre de Fenerbahçe'nin kurtuluşu Aykut Kocaman'ın ayrılmasından geçiyor!

Zaten takımın şu anki hali lig ve Avrupa'da başarılı olacak  gibi de görülmüyor. Bu sezon transferde de Galatasaray'ın gerisinde kalan Fenerbahçe'de kısacası işler iyi gitmiyor. Galatasaray Sneijder'le heyecanlanırken Fenerbahçe ise yerinde sayıyor.

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com




<< Önceki Haber Fenerbahçe nasıl kurtulur? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER