Fenerbahçe camiasını ayağa kaldıran belgeler!

Fenerbahçe, UEFA ile dönemin TFF'si arasında yapılan gizli pazarlığın belgesini ortaya koydu.

Fenerbahçe camiasını ayağa kaldıran belgeler!

  • Fenerbahçe, UEFA ile dönemin TFF'si arasında anlaşma yapıldığını öne sürdü
  • Sarı-Lacivertliler şike yargılaması sürerken dönemin TFF'si tarafından suçlu ilan edildiklerini savundu
Deniz Tolga Aytöre ile Şekip Mosturoğlu, TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal’ın, 19 Ocak 2012’de UEFA’ya gönderdiği mektubun yanı sıra Gianni İnfantino’nun karşı yazısının belgesini basına sundu. Sarı-lacivertli yöneticiler, yargılama sürerken dönemin TFF’si tarafından suçlu ilan edildiklerini savundu

Fenerbahçe’nin Hukuktan Sorumlu Yöneticileri Deniz Tolga Aytöre ile Şekip Mosturoğlu, CAS’ın, UEFA’nın verdiği Avrupa kupalarından 2 yıl men kararını onamasının ardından basın için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sarı-lacivertli yöneticiler, UEFA ile dönemin Türkiye Futbol Federasyonu arasında yargılama devam ederken ve henüz savunmalar alınmadan ceza konusunda pazarlık yapıldığını belirterek yeni belgeler ortaya koydu.

Milliyet'te yer alan habere göre; 19 Ocak 2012 tarihinde TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal tarafından UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino’ya gönderilen mektupta, TFF’nin 26 Ocak’ta şike ve teşvik primi faaliyetlerine katılma iddiaları kapsamında kulüplere uygulanacak olası yaptırımları görüşmek ve bunların değiştirilmesinin gerekip, gerekmediğine karar vermek üzere toplanacağı belirtiliyor. Mektupta 2010-2011 sezonu için olağanüstü kongre tarafından uygulanmasına karar verilen yaptırımlar şöyle sıralanıyor:

En az 12 puan
Maç sonuçlarının manipüle edilmesine karışan kulüpler, bu tür faaliyetlere karıştıkları 2010-2011 sezonunda kazandıkları ödülleri iade edecektir.
Maç sonuçlarının manipüle edilmesine karışan kulüpler, bu maniple edilen maçlardan elde ettikleri puanlarla, ilk 6 takım arasında sıralanmaya ve şampiyonluk unvanına dayanılarak kazanılan televizyon gelirlerini TFF’ye iade edecek, bu bedeller hak sahibi kulüplere geri verilecektir.
Maç sonuçlarının manipüle edilmesi fiilinin ciddiyetine bağlı olarak kulüplerden en az 12 puan silinecektir. Puan silme işlemi 2011-2012 sezonunda uygulanacaktır.
Ayrıca Süper Lig kulüpleri için en az 2 milyon ile en fazla 10 milyon lira arasında para cezası uygulanacaktır.
İhlalde bulunduğu tespit edilen kulüpler sezon sonundaki Avrupa kupalarına katılmaya hak kazansalar dahi bu turnuvalara katılmayacak, bu kulüplerin yerine sıralamada onları takip eden kulüpler Avrupa kupalarına katılacaktır.

İnfantino onayladı
UEFA Genel Sekreteri İnfatino ise 20 Ocak 2012’de TFF Genel Sek-reteri Ebru Köksal’a gönderdiği cevap yazısında belirlenen yaptırımların kendileri için uygun olduğunu bildirdi.
İnfantino mektubunda, “Yazınızda şike olaylarının sabit görülmesi halinde hem 2010-11 hem de 2011-12 sezonları için uygulanması düşünülen yaptırımları açıklamışsınız. UEFA adına tüm hususlar dikkate alındığında teklifinizin makul, orantılı ve uygun bir yanıt teşkil ettiğini söyleyebiliriz. Önerilen yaptırımları hızlı bir şekilde uygulayabileceğinize güveniyoruz. Bununla birlikte önerilen yaptırımların etkili bir şekilde uygulanması halinde UEFA’nın bu özel husus hakkında başka ek bir kovuşturmada bulunma ihtiyacı duymayacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçeli yöneticiler, UEFA ile dönemin TFF’si arasındaki bu yazışmalar nedeniyle sarı-lacivertli kulüp hakkında daha yargılama bitmeden kanaat oluştuğunu dile getirdi. 
Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu, TFF’nin 19 Ocak 2012’de UEFA’ya gönderilen bu mektupla peşin hükümlü bir şekilde Fenerbahçe’yi suçlu ilan ettiğini dile getirdi.

EBRU KÖKSAL’IN MEKTUBU



GIANNI INFANTINO’NUN CEVABI


PLATINI: HER ŞEY BELGELİ

UEFA Başkanı Michel Platini, Fenerbahçe’ye verilen cezaların resmi belgelere dayandığını söyledi. Monaco’da önceki akşam gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi kura çekiminden sonra TRT Spor’a konuşan Platini, Fenerbahçe’ye karşı bir tavırlarının olmadığını dile getirdi.
Şikeye karşı büyük bir mücadele verdiklerini kaydeden UEFA’nın patronu, “Fenerbahçe için Türk yargısından her türlü belge ve evrak bize ulaştı. Bu belgeleri en ince detayına kadar inceledik. İlgili bölümümüz incelemer sonrasında Fenerbahçe’nin ceza almasına karar verdi ve bu karar onaylandı. Ardından Fenerbahçe CAS’a itiraz etti ama CAS da cezayı onayladı” dedi.


<< Önceki Haber Fenerbahçe camiasını ayağa kaldıran belgeler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER