FENERBAHÇE TARİH YAZDI-Kareler

Fenerbahçe, bugün Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda Sevilla 'yı penaltı atışlarında devirdi

FENERBAHÇE TARİH YAZDI-Kareler

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, normal süre ve uzatma dakikaları 3-2 Sevilla'nın üstünlüğüyle biten karşılaşmada İspanyol ekibini penaltılarla 3-2 yenerek, çeyrek finale çıktı.

DAKİKA DAKİKA MAÇ İÇİN TIKLAYIN

İŞTE İLK 11'LER SEVİLLA: Palop, Daniel Alves, Ivica Dragutinovic, Julien Escude, Adriano, Jesus Navas, Keita, Poulsen, Diego Capel, Luis Fabiano, Kanoute YEDEKLER: De Santics, Duda, Renato, Masguere, Chevanton, De Mul, Maresca FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Vederson, Deivid, Aurelio, Selçuk, Uğur, Alex, Kezman YEDEKLER: Serdar, Can Arat, Yasin, Colin Kazım, Ali Bilgin, Önder Turacı, Semih Şentürk Sevilla'yı Kadıköy'de bitiren GOLLER İÇİN TIKLAYIN CARLOS, MALDONADO VE DENİZ YOK Fenerbahçe'de ilk maçta sakatlanan ve tedavisine İstanbul'da devam edilen Roberto Carlos, Sevilla karşısında forma giyemeyecek. Roberto Carlos'un yanı sıra tedavileri süren ve İspanya'ya götürülmeyen Maldonado ve Deniz de karşılaşmada oynayamayacak. SADECE 4 KEZ Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir dönem geçiren Fenerbahçe Futbol Takımı, Brezilyalı çalıştırıcı ile çıktığı 21 Avrupa kupası maçında sadece 4 kez yenildi. Zicolu Fenerbahçe, 21 Avrupa kupası mücadelesinin 11'ini kazanırken, 6 beraberlik, 4 de yenilgi aldı. 21 maçta rakip filelere toplam 41 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde 23 gol gördü. AVRUPA'DA 140. MAÇ Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında deplasmanda İspanya'nın Sevilla takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 140. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 139 maçta 46 galibiyet, 22 beraberlik ve 71 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 166 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 235 gole engel olamadı. FENERBAHÇE: 1 - İSPANYOLLAR: 7 Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında deplasmanda Sevilla ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin, İspanyol ekiplere karşı Avrupa kupalarında sadece bir galibiyeti bulunuyor. İspanya takımlarına karşı genelde kötü bir performans ortaya koyan sarı-lacivertliler, bugüne dek yaptıkları 8 maçta bir kez güldü. İspanyol ekiplere karşı tek galibiyetini, bu sezon ''Devler Ligi''nde ikinci turun ilk maçında Sevilla'ya karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertliler, 8 maçta attığı 5 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü. DEVLER LİGİ'NDEKİ 32. SINAV Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne 5. kez katıldığı bu sezon tarihinde bir ilke imza atarak 2. tura yükselen Fenerbahçe, İspanyol rakibi Sevilla ile yapacağı rövanş maçıyla ''Devler Ligi''ndeki 32. maçına çıkacak. Devler Ligi'nde yaptığı toplam 31 maçta 10 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik, 17 yenilgi alırken, attığı 34 gole karşılık kalesinde 53 gol gördü. Sarı-lacivertliler, bu sezon (G) Grubu'nu 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 1. turdaki gruplarda en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını da elde etti.
<< Önceki Haber FENERBAHÇE TARİH YAZDI-Kareler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER