Sedefçi, son yıllarda
kene ısırması sonucu
Kırım-
Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının artış gösterdiğini belirtti.
Bu tür konularda belediye olarak duyarlı olduklarını ifade eden Sedefçi, ''
Edirne Belediyesi
Veteriner Müdürlüğünce özellikle
nehir kenarlarında ve riskli bölgelerde kene
ilaçlaması yapıldı.
Yeşil alanın bol miktarda bulunduğu Sarayiçi Er Meydanı'nda da pehlivanların ve vatandaşların korunması amacıyla ilaçlama çalışması başlatıldı'' diye konuştu.
Pehlivanların rahat bir alanda güreşebilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildiren Sedefçi, Sarayiçi Er Meydanı'nda herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda derhal müdahale edilebilmesi amacıyla, etkinlik haftası süresince alanda sağlık ekibinin bulundurulacağını kaydetti.
-''KENE'' EDİRNE'DE RİSK TAŞIMIYOR-
Bu arada, Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte kene ısırması sonucu sağlık kuruluşlarına başvuran kişilerin 10 gün süreyle izlendiği belirtildi.
Bugüne kadar Edirne'den incelenmek üzere
İstanbul'a gönderilen kenelerde Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının tespit edilmediği bildirilen açıklamada, hastalığın genel olarak mayıs, haziran, temmuz, ağustos aylarında görüldüğünü ifade edildi.
Hastalığın insanlara kenelerin ısırması veya kenelerle temas sonucu bulaştığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''
Hastalık, ateş, ani başlayan
baş ağrısı,
kas ağrısı, kırıklık,
halsizlik ve belirgin iştahsızlıkla başlar. Bulantı,
kusma,
karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler de görülebilir. İlk günlerde, yüzde ve göğüste kızarmalar ile gözlerde kanlanmalar ortaya çıkabilir.
Kentte kene ısırması sonucu sağlık kuruluşlarına başvuran kişilerden usulüne uygun olarak çıkarılan kenelerin tür tayini ve gerektiğinde taşıdığı virüse bakılmak üzere örnekler
Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesine, oradan da
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarına gönderilmiştir.
Kişiler 10 gün süreyle ateş, halsizlik gibi bulgular yönünden evlerinde izlenmiştir. Edirne'den bugüne kadar gönderilen kenelerde hastalık tespit edilmemiştir.''