AVANTAJ KARTAL'IN - VİDEO

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda gruplar öncesi, önündeki son engel olan Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv'i tek golle geçti. Kartal, vasat bir görüntü çizdiği mücadelede son dakikalarda zorlandı. Ancak İnönü'de, Slovak forveti Holosko'nun attığı golle 2 Ekim'de oynanacak rövanş için istediği sonucu aldı

AVANTAJ KARTAL'IN - VİDEO

Beşiktaş, aradığı golü 51. dakikada buldu. Tello'nun ceza sahasına içeri ortasında Nobre'nin güzel kafası kaleci Goryainov'dan döndü. Seken topu Holosko tamamladı ve Beşiktaş, Metalist karşısında 1-0 öne geçti.

KARTAL'DAN TEK PENÇE - KARELER

Dolmabahçe sakin ve serin. Yağmur yukarılarda pusuya yatmış gibi. Futbol için bundan daha güzel bir atmosfer düşünülebilir mi? Beşiktaş'ın bu sezonki ilk UEFA oyunu başlamadan önce Ertuğrul Sağlam'ın Avrupa karnesine göz atıyoruz. Kayserispor ve Beşiktaş'ın başında çıktığı 20 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi ile oldukça parıltılı bir kariyere sahip genç teknik adam. Metalist Kharkiv Beşiktaş için fazlasıyla tecrübesiz ama enerjik bir rakip. Hani bir çırpıda teslim alınacak türden de değil. Ertuğrul hoca, performansından memnun olmadığı Bobo'yu kulübeye çekmiş. Onun yerine Nobre sahnede. Sağ kanatta görmeye alıştığımız Serdar Özkan da, ilk on birde yok. Cisse tek önlibero oynuyor. Onun partneri Uğur İnceman bu maçta Serdar'ın görev alanında. Takım 4-1-3-2 dizilişiyle sahada. Ve Seric, ilk kez bir resmî maçta Beşiktaş formasıyla ter döküyor. Maç başlıyor. Siyah-Beyazlı temsilcimiz, İnönü'nün rüzgarını da arkasına alıp rakip kaleye yükleniyor. 2-3-4-5-6-7 neredeyse her dakikaya bir pozisyon sığdırıyor Beşiktaş. Ancak golü getirecek kadar fiyakalı değil final hareketleri. 20. dakikaya kadar sert esen Beşiktaş rüzgarını Metalist biraz olsun dindirmeyi başarıyor ve hızlı çıkışlarla kontra bir gol hesabı yapıyor. Savunmanın son anda hamleleri, Rüştü'nün yüksek sezgisi ve Avelıno'nun bencilliği Metalist'in sürpriz bir gol bulmasını engelliyor. Golsüz biten ilk 45 dakikada Beşiktaş'ın gole en çok yaklaştığı pozisyon 31. dakikada yaşandı. Delgado'nun sağdan yaptığı ortaya Holosko kafayı vuramayınca 'geliyorum' diyen gol gelmedi. Beşiktaş maçın ilkinci yarısına da müthiş bir iştahla başladı. Rakip kalede yıkıcı bir baskı kurdu. Gol de çok fazla gecikmeden geldi. 51. dakikada Tello'nun güzel ortasına yükselen Nobre, kafayı vurdu. Kaleci Gorianov topu çelmeyi başardıysa da yetişen Holosko fileleri havalandırdı. İki dakika sonra gelişen Metalist atağında şayet Edmar'ın şutu üst direğe takılmasaydı Beşiktaş'ın hevesi kursağında kalabilirdi. Siyah-Beyazlı temsilcimiz dakikalar ilerledikçe tempo kaybetti. Orta sahanın iyice oyundan düştüğü görüldü. Karşılıklı ataklara dönüşen oyunda daha tehlikeli pozisyonlara giren taraf Metalist oldu. Beşiktaş, Rüştü'nün kurtarışları sayesinde kalesinde gol görmedi. Ve sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Anthony Seric ilk 11'de oynadı Brezilyalı Bobo yedek başladı Hırvat Schildenfeld'in gönderilmesinin ardından resmi sözleşme imzalanan Seric, ilk kez bir resmi maçta Siyah-Beyazlı formayı giydi. Seric savunmanın solunda görev alırken, Tello ortanın soluna geçti. Sahaya 7 yabancıyla çıkan Kartal'da, Cisse, Sivok, Zapotocny, Seric, Delgado, Tello ve Holosko ilk 11'de oynadı. Bobo ise kulübede oturdu. Çift forvete dönen Ertuğrul Sağlam, ileride Holosko-Nobre ikilisini görevlendirdi. Maçın iftara yakın bir saatte oynanması sebebiyle tribünler de dolmadı.
<< Önceki Haber AVANTAJ KARTAL'IN - VİDEO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER