Soylu'nun başarı hikayesi boş çıktı, organize suçlar güç kazandı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cuma, Mayıs 28 2021
Resmi istatistiklere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun televizyon ekranlarından anlattığı başarı hikayesinin doğru olmadığı ortaya çıktı. İstatistiklere göre 17-25 Aralık operasyonları ve başarılı polislerin görevden alınmasının ardından organize suçlara karşı çok büyük bir düşüş yaşandı.
Gazeteci Adem Yavuz Arslan ‘Organize Suçlar ve Türk Polisi’ başlığıyla bir tweet serisi paylaştı. Arslan, paylaştığı organize suçlarla ilgili istatistiklere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun anlattığı başarı hikayesinin boş çıktığını belirtti. 

Adem Yavuz Arslan, polisin uyuşturucu başta olmak üzere organize suçlara dair performansını resmi rakamlar üzerinden analiz etti. Organize suçlara dair operasyonların büyük ölçüde azaldığına dikkat çeken Arslan, bu durumdan 17-25 Aralık süreci sonrasında başarılı emniyet personelinin görevden el çektirilmesinin etkili olduğunu da vurguladı. 

Resmi verilere göre organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar bıçak gibi kesildi. 


2013 sonrası neredeyse yolsuzluk operasyonu yapılmadı.
Finansal suçlara yönelik operasyonlar da aynı şekilde azaldı. 


Kaçakçılık olaylarına yönelik operasyonlar da aynı şekilde azaldı.



Mazot kaçakçılığına yönelik operasyonlar da 2013 sonrası ciddi şekilde azaldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir