Soylu doğruladı: Derbi öncesi İmamoğlu konusunda Ali Koç'u aradım

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Nisan 26 2019
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Galatasaray – Fenerbahçe derbisinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımına ilişkin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u aradığını doğruladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun izlemek için gittiği Galatasaray – Fenerbahçe derbisinden önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u aradığını doğrulayarak “‘Sayın Ali Koç’a ‘burada bir problem olabilir. Siz ev sahibisiniz’ dedim” ifadelerini kullandı.

Programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- (CHP’lileri şehit cenazesine almayın’ açıklamasına yönelik) "Tam da bu iş için söyledim. Ben itfaiyeci değilim. Benim görevim sadece bulunduğum yerde sabahtan akşama kadar bir görevi ifa etmek değil. Ben yazı memuru değilim. Ben bütün hepsini düşünmek zorundayım. 24 Haziran’da her CHP’li, Kılıçdaroğlu ve takımı şunu söylemedi mi, ‘Bir oyunuzu CHP’ye bir oyunuzu HDP’ye verin’ dedi. Bunların, il başkanlarının, şehit cenazelerine, protokol olarak girmemeleri gerektiğini valilere tedbir olarak söyledim. Daha sonra Hande Fırat sordu, ‘iklim yumuşadı istedikleri yere gidebilirler’ dedim. CHP-HDP işbirliğini hem siyaseten onaylamadığımı hem de bu tedbiri almak zorunda olduğumu söyledim. Geçen İmamoğlu ile ilgili aynı şeyi söyledim. Beşiktaş maçına gitti. Sayın Cumhurbaşkanımıza oralarda hakaret edildi. Fenerbahçe maçını izlerken, istihbaratım bana şunu söyledi; sosyal medyada bu FETÖ’cünün burada ne işi var dediler, mazbata meselesini gündeme getirdiler. Ben de sayın Ali Koça’a ‘burada bir problem olabilir. Siz ev sahibisiniz’ dedim.”

'HDP'NİN ANKARA KONGRESİNE GÜVENLİK TEMİNİ İÇİN MÜDAHALE ETTİM'

- “Bu tip olayların bir şekilde kendine ait iyi yönetilmesini temin edebilmek için. HDP’nin Ankara’da yaptığı kongreye ben müdahale ettim. Neden? Bir güvenlik temini için müdahale ettim. Onların bilgisi dahilinde. İşin bir arka  perdesi var. Ben bunun iklimini İçişleri Bakanı olarak düşünmek zorunday

Bu haberler de ilginizi çekebilir