Son anketlerin ortalamaları alındı: Arada büyük fark var
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 14 2022
Türkiye'nin uzun süredir tartıştığı seçimler adeta anketlerin yarışına dönüştü. Neredeyse her gün anketlere yenileri ekleniyor. Merak edenler için o anketlerin ortalamaları alındı. İttifaklar arasında ise dikkat çeken oy farkı ortaya çıktı.
Partilerin seçim çalışmaları devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.
Son olarak ALF, Piar, ORC, ASAL, Themis, Optimar, MetroPOLL, AKSOY ve Yöneylem olmak üzere toplam 9 anket şirketinin temmuz ayında yapmış oldukları araştırmanın ortalaması alındı.
AKP HALA BİRİNCİ PARTİ
Çalışmanın sonuçlarına göre seçim anketinin ortalamasında birinci çıkan parti yüzde 31,3 ile AKP oldu.
İkinci sırada yüzde 26,8 ile Cumhuriyet Halk Partisi bulunuyor. Üçüncü sırada ise yüzde 14,3 ile Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti yer alıyor. Bu sıralamayı HDP takip ediyor.
MHP ise sıralamada beşinci parti olarak yer alıyor.
ZAFER PARTİSİ, DEVA VE GELECEK'İ GEÇTİ
Anketlerin ortalamasında en dikkat çeken nokta ise Zafer Partisi'nin oy oranı oldu.
Ümit Özdağ'ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi, yüzde 2,8 oy oranı ile hem Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi'ni hem de Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'ni geçmiş oldu.
İşte 9 anket şirketinin ortalamasından çıkan sonuçlar…
MİLLET İTTİFAKI'NDAN CUMHUR İTTİFAKI'NA BÜYÜK FARK
AKP: Yüzde 31,3
CHP: Yüzde 26,8
İYİ Parti: Yüzde 14,3
MHP: Yüzde 7
Öte yandan partilerin bireysel oyları toplandığında ise Cumhur İttifakı 38,3, Millet İttifakı ise 41,1 oranında oy alıyor.
HDP: Yüzde 9,8
Zafer Pa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


