Manisa'nın Soma ilçesinde meydan gelen 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının yıl dönümünde Büro Emekçileri Sendikası (Büro-Sen) Bursa Şubesi iş bırakıp, taşeronlaşmanın kaldırılmasını istedi.
Fomara Vergi Dairesi önünde toplanan maliye çalışanları, 'Soma'da yaşanan iş kazası değil katliamdır. Özelleştirmeye, taşeronlaşmaya hayır' pankartı ile yürüyerek Heykel'de ki vergi dairesi başkanlığına geldi. Maliye çalışanları yürürken, 'Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Taşeron ölümdür yasaklansın', 'AKP'den hesabı emekçiler soracak', 'Vergide adalet istiyoruz' şeklinde slogan attı. Heykel'de ki vergi dairesi başkanlığı önünde Soma'da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunan maliye çalışanları, basın açıklamasının ardından dağıldı. Maliye çalışanları bu gün işe gitmeyerek grevlerini devam ettirecek.
SOMA'NIN ACISINI UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN
Büro Emekçileri Sendikası (Büro-Sen) Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyıldız, Soma'nın acısını unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, "Geçen yılda demiştir; unutursak kalbimiz kurusun. Biz unutmadım ama unutanlar oldu." dedi.
Sendika olarak Soma'nın yıl dönümünde bu gün iş bırakıp greve gittiklerini belirten Ayyıldız, "Özellikle iktidar partisi yıllardır kendi harcamalarını soranlara Sayıştay raporlarını kaçırarak bile cevap vermemiştir. Buradan maliye emekçileri olarak topladığımız, ödediğimiz, aldığımız primlerin hesabını soruyoruz. Şeffaf bir şekilde bunun halka açılmasını talep ediyoruz. Onun için bu gün alanlardayız." şeklinde konuştu.
12 yıllık AKP hükumeti döneminde yurttaş ve emekçilerin düşük ücretlerle, yüzdelik zamlarla yaşamak zorunda bırakıldığını anlatan Süleyman Ayyıldız, şunları söyledi: "Biz artık bunu kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz, alanlarda tüm halkımızla birlikte bunun hesabını soracağız. Biz milyarlarca liralık elektrik paralarının ödendiği saraylar, Aksaraylar istemiyoruz. Vergilerimizle saraylar, ak saraylar yapılmasın."
Ülkenin anonim şirket gibi yönetilmek istendiğine dikkat çeken Ayyıldız, sözlerini şöyle noktaladı: "Biz maliyeciler olarak şirketlerin nasıl yönetildiğini ve ne olduğunu iyi biliyoruz. Şirketler kendi çıkarlarını düşünürler, kendi kar hırslarını düşünürler. Soma'da ki gibi, Ermenek'te ki gibi emekçileri düşünmezler. Kendi rantlarını, kendi karlarını düşünürler, biz şirket devleti, A.Ş devleti istemiyoruz, sosyal hukuk devleti istiyoruz." CİHAN