'Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız' diyen sunucuya hapis cezası
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 8 2019
Akit TV’de yayımlanan 'Gün Başlıyor' programının sunucusu Ahmet Keser, 'Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız' sözleri nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.
Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programının sunucusu Ahmet Keser hakkında, "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden başlarız" sözleri nedeniyle açılan davada karar çıktı.
Keser'in avukatı, duruşma sırasında yaptığı savunmada, "Toplum içinde, bu sözler nedeniyle kaygı duyan kesim olmadığı gibi şiddeti çağrıştıran herhangi bir eyleme de rastlanmamıştır. Müvekkilin eyleminin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı mütalaa olunarak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" derken, mahkeme Keser'i "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Rus ordusuna 261 bin asker ekleniyor10.IŞİD'i haber yapan gazeteci Fatih Ergin gözaltına alındı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








