Sırrı Süreyya Önder: Kandil’e bombardımanı Adalet Bakanı durdurdu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Mart 24 2017
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da, 4 Kasım 2016 günü gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. PKK yöneticileriyle Kandil'de bulunduğu sırada savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldığını anlatan Sırrı Süreyya Önder, "dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in araya girmesiyle bombardıman durduruldu" diye konuştu.
Sırrı Süreyya Önder: Kandil’e bombardımanı Adalet Bakanı durdurdu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara’da, 4 Kasım 2016 günü gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ‘Terör örgütü üyeliği’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik’ suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Suçlamaları reddeden Önder savunmasında, “Dolmabahçe'de bu devletin bakanıyla aynı koltuk hizasında oturdum” dedi. PKK yöneticileriyle Kandil’de bulunduğu sırada savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldığını anlatan Sırrı Süreyya Önder, “Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in araya girmesiyle bombardıman durduruldu” diye konuştu.
Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmesi gereken duruşması, Önder’in Meclis’te Nöbetçi İdare Amiri olması nedeniyle dün yapıldı. Savunması alınan Sırrı Süreyya Önder dokunulmazlığı olan bir milletvekili olarak mahkemenin karşısında olduğunu belirtti. Siyaseten burada olduğunu iddia eden Önder, “Heyetin üyelerinden birine hakarete tevessül etsem, ya da darp etsem, şu an beni yargılayacak hukuki bir zemin yoktur. Ortada hukuksal garabet söz konusudur. Bizim mahkemelere icabet etmeme tutumumuz bu hukuksuzluğu ve çarpıklığı teşhir etme amaçlıdır” dedi.

MAHKEMELER BU ÜLKENİN KURULUŞ FELSEFESİNİ DÜZENLEDİ

İfadesinde, bu ülkenin zannedildiği gibi savaş meydanlarında değil, mahkemelerde kurulduğunu iddia eden Önder, “İstiklal Mahkemesi’nden tutun Dersim mahkemesi, Şeyh Sait’in yargılandığı mahkeme, DGM ve adını unuttuğumuz değişik isimler altında olağanüstü hukuk prensibiyle çalışan mahkemeler, bu ülkenin kuruluş felsefesini düzenlemiş ve bir form vermiştir” dedi. Önder siyasin bir süredir de yargı eliyle yürütülmeye çalışıldığını iddia etti.

“SİLAH ZORUYLA UÇAĞA BİNDİRİLDİM”

Bu haberler de ilginizi çekebilir