"Sınavdan bir gün önce telefon kapatılmalı, bol oksijenli ortamda bulunulmalı"



ELAZIĞ (CİHAN)- 15 Mart Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi sınava girecek öğrenciler son hazırlıklarını yapıyor. Fem Dershaneleri Elazığ Şubesi öğretmenlerinden Cengiz Olcay öğrencilerin ve ailelerin sınav öncesi ve günü yapması gerekenleri anlattı. Olcay, " Çocuklarımız zor ve uzun maratondan sonra YGS sınavına girecekler. Yaklaşık 3 ay sonrada LYS sınavı yapılacak. YGS önemli bir sınav ama LYS, YGS' den daha önemli sınavdır. Sınav beklentilerinin altında da geçse ikinci sınava daha özverili çalışmaları gerekmektedir. Sınav öncesi ve sonrası önem verilmesi gereken bazı hususlar vardır.Bu hususlara önem verildiği taktirde öğrencilerin başarısı daha da artacaktır." dedi.

Öğrencilerin sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakmaları ve bol oksijenli ortamda bulunmaları gerektiğini söyleyen Olcay, "Güneşe fazla maruz kalacak ortamdan kaçınılmalıdır. Sınavdan bir gün önce cep telefonları kapatılmalı arkadaş ve akrabalarımızla uzun telefon konuşmaları yapılmamalıdır.Yapılacak konuşmaların içeriği öğrencilerin moral ve motivasyonunu bozabilir.Sınavdan bir gün önce beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmeli. Sınav günü yaşayacaklarımızın benzerini bir gün önce yaşamamız gerekmektedir. Sınavdan bir önce sınav günü uyanılacak saatte uyanmalı, alışagelen kahvaltı yapılmalı, şekerli ve proteinli besinler tüketilmelidir.Sınav akşamı ağır gıda içeren yemekler yenilmemelidir." diye konuştu.

Öğrencilerin uykularına da dikkat etmeleri gerektiğini belirten Olcay: "Sınav akşamı öğrencilerin saatinde uyuması gerekir.Sınav öncesi gün içerisindeki uyku düzenine özen gösterilmeli,gün içinde uyumamak gerekir.Sınav akşamı da uyku getirici süt ürünleri aşırı tüketilmemeli uyku ilacı kesinlikle alınmamalıdır.Sınavdan 2-3 saat önce uyanmalı trafik göz önüne alınarak sınavdan en az 45 dakika önce sınav yerinde hazır olunmalıdır." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sınava yüksek bir motivasyonla girmelerinin yararlarına olacağını ve oluşan heyecanın soruları çözdükçe yatışacağını ifade eden Olcay şöyle konuştu: "Öğrenci sınava ne kadar ve motivasyonu yüksek olarak girerse sınav başarısı o kadar yüksek olacaktır. Sınavın ilk 10 dakikasında soruları hatırlamama gibi heyecanlara kapılabiliriz.Sorulara doğru cevaplar verdikçe heyecan yatışır.Sınavda en iyi bilinen testten başlamalı sınavın süre sınavı olduğu unutulmamalıdır.Çözemediğimiz sorulara fazla takılmamalı turlama tekniği ile çözülemeyen sorulara işaret konulmalı bütün testler bittikten sonra başa dönüp çözülmeyen sorulara tekrar bakılmalıdır.Sınavda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kodlama tekniğidir sayfa sayfa kodlama yapılmalı kodlamanın tamamı sınav sonuna bırakılmamalıdır.Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dilerim."
CİHAN
<< Önceki Haber "Sınavdan bir gün önce telefon kapatılmalı, bol oksijenli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER