Şimdi anladınız mı doların niye düşmeyeceğini?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 8 2017
Samanyoluhaber.com yazarı Tarık Ziya dövizin neden düş(e)meyeceğini yazdı

Dolar ve Euro yatırımcıları, Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan'a ne kadar teşekkür etse azdır. Erdoğan ne vakit faiz, dolar, ekonomi ve Merkez Bankası'ndan dem vursa dolar tırmanışa geçiyor.
ABD Doları birkaç gündür 3,87 TL'den 20 kuruş geriye gelmişti gelmesine de Erdoğan'ın son sözlerinden sonra 3,75'e fırladı. Düşüş durdu, yönünü yeniden yukarı çevirdi. Euro da bin küsur odalı Saray'dan esen rüzgarla yelkenlerini şişirdi ve 4 lira eşiğini yeniden geçti.
Dolar ve Euro'da inişler yeni çıkışların hazırlığı oldu. Düştükçe alan kazandı. Ne gariptir ki 'Almayın, yanarsınız' sözüne kananın dili yandı. İki, hatta üç senedir aynı grafik altında eziliyor ekonomi. Üç ileri-iki geri adımdan birileri 'Bak demedim mi? Dolar düştü' hesabını yapsa da hakikat öyle değil.
ORTA GELİR TUZAĞINI ARAR OLDUK
Dolar, 2014 başında 2 TL iken bugün 4 lira oldu olacak noktasında. AKP hükûmeti 2017 için koyduğu 2,05 TL hedefinin çoktan çöpe gittiğini bilmiyor olamaz. Türkiye üç senede dolar bazında neredeyse yarı yarıya fakirleşti. Fert başına gelir 11 bin dolardan 7 bin 500 dolara geriledi. Bir dönem 10 bin dolarda patinaj yapıyoruz, orta gelir tuzağına düştük müzakeresi yapıyorduk. Bugün orta gelir tuzağı bile hayal oldu.
TÜİK'in gece yarısı mesaisine kalıp ordakini alıp buraya ilave etmesinden mütevellit millî gelirdeki düşüş resmî kayıtlarda görünmüyor olabilir. Vatandaş cebindeki paranın alım gücünün nasıl eksildiğini günü gününe hatırlıyor. Geçen ay 2 liradan aldığı bir mamülü bu ay 20 kuruş zamlı alabiliyor. Asgari ücret 2016 başında 480 dolar ediyordu. Hal-i hazırda ise 373 dolar. Aldığı ücret erirken enflasyon, hassaten gıda fiyatları çift haneli arttı.
Türk Lirası'nın mum gibi erimesi sadece dar ve orta gelirlinin hanesine ateş düşürmedi. Devasa şirketler de kur farkından milyarlarca lira zarara uğradı. Reis-i Cumhur Hazretleri'ni
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!10.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


