Karar polis baskınıyla uygulamaya konuldu. Şifa Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise YÖK'ün belirtilen kararının sadece kendi üniversiteleriyle ilgili olmadığı, sağlık alanında eğitim ve hizmet veren tüm Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf üniversitelerini kapsadığı belirtildi. Yapılan işlemlerle ilgili en kısa sürede yasal yollara başvurulacağı da ifade edildi.
Şifa Üniversitesi'ne ait 9 poliklinik ve hastane için, YÖK'ün genelgesi doğrultusunda eğitime yönelik olmaması sağlık hizmeti verilmesi gerekçesiyle nedeniyle kapatma kararı verildi. Bugün saat 15.30 sıralarında hastanelere giden polis ekipleri, kapatma kararlarını tebliğ etti. Basmane Şifa Hastanesi'nde yatan hastaların yoğun olması nedeniyle üç gün ek süre verildiği öğrenildi. Aynı genelge doğrultusunda İzmir'de başka bir özel üniversitenin 2 hastanesi için de kapatma kararının verildiği öğrenildi.
İZMİR VALİLİĞİ EĞİTİM VERİLEN HİZMET BİNALARINA İŞLEM YAPTI
Kapatma kararıyla ilgili yazılı açıklama yapan Şifa Üniversitesi Rektörlüğü, “11.12.2015 tarihinde üniversitemizin ek binaları İzmir Valiliğinin oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapatılma işlemi başlatılmıştır. YÖK'ün 20.11.2015 tarih 2774 sayılı semt poliklinikleri başlıklı kararında vakıf üniversitelerin eğitim hizmeti verilmeyen semt polikliniklerinin 06.12.2015 tarihine kadar kapatılması istenmiş olmasına rağmen İzmir Valiliğince eğitim hizmeti verilen tüm ek binalarında işlem yapılmıştır. Bazı basın ve yayın kuruluşlarında Şifa Üniversitesi'nin YÖK kararı ile ruhsatlarının iptal edilerek kapatıldığı haber yapılmıştır. Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek gerekir ki faaliyetin durdurulması işlemleri adli bir sürecin sonunda değil, YÖK'ün daha önce aldığı ve şuan itibariyle Danıştay'da iptal davasına konu olan bir kararına dayanmaktadır.” denildi.
KARAR SAĞLIK ALANINDA HİZMET VEREN TÜM VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ KAPSIYOR
Ek binalarda hizmetin yatarak tedavi gören hastaların tedavileri tamamlanıncaya kadar devam edileceği, Bornova Uygulama Araştırma Merkezi'nde hasta kabulüne yönelik hiçbir kısıtlama getirilmediği belirtilerek, “Diğer taraftan YÖK'ün belirtilen kararı sadece üniversitemizle ilgili olmayıp sağlık alanında eğitim ve hizmet veren tüm Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf üniversitelerini kapsamaktadır. İzmir'de bulunan diğer vakıf üniversiteleri de bu işlemlere muhatap olup doğrudan kurumumuza yönelik bir uygulama söz konusu değildir. Yapılan bu işlemlere karşı kurumumuz tarafından en kısa sürede yasal yollara başvurularak söz konusu işlemlerin iptali ve doğan zararların tazmini yoluna gidilecektir.” açıklaması yapıldı.