Selçuk Türkoğlu: Bursa'da yeni eğitim öğretim yılı sorunlarla başlıyor


Bursa'da 7 bin derslik, 4 bin 500 öğretmen ve en az 5 bin hizmetli açığı bulunduğunu bildiren Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu şube başkanı Selçuk Türkoğlu, "Aslında yarın Bursa'da 540 bin öğrenci, 1400 okulda, 29 bin öğretmenle eğitim öğretim başlamayacak." dedi.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu şube başkanı Selçuk Türkoğlu, '2015-2016 eğitim öğretim yılı çilelerle başlıyor' konulu basın açıklaması ile Bursa eğitiminin sorunlarını masaya yatırdı. Türk Eğitim Sen Bursa Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Selçuk Türkoğlu, "Aslında yarın Bursa'da 540 bin öğrenci, 1400 okulda, 29 bin öğretmenle eğitim öğretim başlamayacak. Kağıt üzerinde ve okullarda başlamış gibi görünen eğitim normal, rutin ve verimli haline ancak ekim ayının sonunda kavuşabilecek. Ancak özel okula başlayan çocuklar ise ağustosun 15'inden sonra okula gitmeye başladı ve kurslarını takip etmeye başlamışlardı. Neden çok önemli bu gecikme, çünkü Kasım'ın 26-27'sinde TEOG sınavları olacak. Bir tarafta bir ay, bir buçuk ay, hani o meşhur iktidarın 'dershaneleri kapattık ama yerine devlet okullarında kurs koyduk' dedikleri kurslar ya bir ay olacak ya da olmayacak. Akabinde sınavla karış karşıya kalacaklar." sözlerini kaydetti.

Bursa'da 9. sınıfa gitmesi gereken 5 bine yakın çocuğun okulsuz kaldığının altını çizen Türkoğlu, şöyle devam etti: "Bursa'da yeteri katar okul açılmamış, lise planlamasını yapanlar Anadolu lisesi, meslek lisesi, imam hatip lisesinin hangisinin olacağını planlayanların öncelikleri nedeniyle yarın hangi okula gideceğini bilemeyen ve pek çoğu açık liseye yönlendirilen 5 bine yakın çocuğumuz vardır. Acilen Bursa'da Anadolu lisesi kontenjanları en az 1500, genel liseler ise 5 bin kontenjan artırılmalı ve taban puanlar kaldırılmalıdır."

"ASIL PARALEL AYAPI MİLLİ EĞİTİMDEKİ YANDAŞ SENDİKA"

Hükümetin dershaneleri Anayasa kararına rağmen fiilen kapattığını belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Türkoğlu, şunları söyledi: "Hükümet resmen bürokratik bir baskı ile Anayasa Mahkemesi'nin kapatmadığı dershaneleri kapatmıştır. Bursa'da 150 kadar dershane vardı. Bakanlığın Anayasa Mahkemesi kararından sonra çıkardığı yönetmelikle dershane yerine özel eğitim kursu olacağını belirtildi. Gidin sorun milli eğitime; eğitim öğretim başladı, şu ana kadar kaç tane özel eğitim kursu ruhsatı vermişler. Ruhsat vermiyorlar ruhsat... Hükümet kendine göre düşman bellediği bütün grupları yok etmek adına çeşitli isimler altında bürokratik faşizm uygulamaktadır. Eğer çok ısrarla bir paralel yapı arıyorlarsa, milli eğitimde bir paralel yapı vardır. Kim müdür olacak, kim müdür yalakası olacak, kim amir olacak, kim nereye gelecek, liyakat, kariyer önemli değil onlar karar veriyor. Gitsinler baksınlar yandaş sendikaya, işte size paralel yapı. Devletin kuralları bir tarafta, bunların kuralları işleyen tarafta. Böyle bir yapıyla biz 2015-2016 eğitim öğretim yılına giriyoruz."

"MİLLİ EĞİTİMDE KADROLAŞMA TAM GAZ"

Milli eğitimde yandaş kadrolaşma ve yandaş olmayana ise kıyımın tam gaz devam ettiğinin altını çizen Türkoğlu, "En son yapılan mülakat komedisi ile 66 tane daha müdür atandı. Bunların 60 tanesi yandaş sendikaya mensup. Hayatında hiçbir sınav kazanamamış, bir tane belge alamamış bu insanlar sırf yandaşlık hukuku ile makamlar tayin ediliyor. Sonra bu makamlar veriliyor yandaşlara, yandaşlar ise bu makamlara gebe kalıyorlar ve önüne gelen her hukuksuzluğa imza atıyorlar." şeklinde değerlendirmede bulundu.

"BURSA'DA 7 BİN DERSLİK, 4 BİN 500 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR"

Selçuk Türkoğlu, Bursa eğitimindeki acil sorunları ise şöyle sıraladı: "Bursa milli eğitimden 7 bin derslik açığı ile, 4 bin 500 öğretmen eksiği ile, en az 5 bin hizmetli eksiği ile biz eğitim öğretime giriyoruz. Bursa'da 750 öğrenciye bir tane rehber öğretmen düşüyor. EN son 37 bin öğretmen atandı, Bursa'ya ise 273 öğretmen atandı, yani yüzde bir bile değil."

"BONZAİ BURSA MARKASI OLMA YOLUNDA"

Bursa'da lise eğitime başlayan öğrencilerin yüzde 50'sinin mezun olamadığının altını çizen Türkoğlu, "Bonzai, sentetik uyuşturucu, bu resmen Bursa markası olma yolunda ilerliyor. Yetkililer ise hiçbir şey yapmıyor. Geçen sene emniyet, sağlı müdürlüğü ve Türkiye Uyuşturucu Takip Komisyonu'nun yaptığı bir anket vardı Bursa'da. O ankette Bursa'da sadece liselerde yapılan ankette kayıtlı 3 bin 500'ün üzerinde örgün eğitimde uyuşturucu kullanan gencimiz var, 25 binin üzerinde sigara, 20 binin üzerinde de alkol kullanan gencimiz mevcut." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Selçuk Türkoğlu: Bursa'da yeni eğitim öğretim yılı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER