Selahattin Demirtaş'tan Suruç'ta flaş açıklama
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 21 2015
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör saldırısının yaşandığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini ziyaret etti. Demirtaş ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 32 kişinin öldüğü terör saldırısının ardından Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini ziyaret etti. Demirtaş yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Her an başka saldırıların olabileceğini söyleyen Demirtaş, "Şimdi yine etrafımıza bir zulüm kalesi örmeye çalışıyorlar. Bu topraklar bir tek kimliğin malı mülkü değildir. Bunlarda zerre kadar duygu kalmamış. Her an başka saldırılar olabilir. Bu halkın derdine çare bulmamız lazım. Biz buna hazırız." dedi.
Selahattin Demirtaş'ın açıklamasından öne çıkanlar;
Bu katliamı bir kez daha lanetlemek için buradayız. Sizler burada bulunan bu topraklarda yaşayan siz değerli kardeşlerim, maalesef ki bu tür acılara yabancı değilsiniz, yabancı değiliz. Bütün tarihimiz buna benzer acılarla ölümlerle zulümlerle, katliamlarla, acılarla geçti. Bu topraklarda yaşayan bütün halklara, herkese hepimize dayatılan sadece ölüm oldu.
Her birimiz kendi ana vatanımızda kendi topraklarımızda öz yurdumuzda neredeyse yüzyıllardır köle muamelesi gördük. Başka amaçlar uğruna, kendi çıkarları uğruna, emperyal çıkarları uğruna, ekonomik çıkarları uğruna topraklarımızı yüzyıllardır zulüm mekanları haline getirdiler. Elbette bu yaşadığımız acı ilk değil.
Dün burada patlatılan bomba bu halkın kalbinde patlatılmış ilk bomba değil. Korkumuz, kaygımız odur ki, son da olmayacaktır. Çünkü insanlık düşmanı, insani değerlerin düşmanı hep var oldu, var olmaya devam edecekler.
Ve onlardan beslenenler, onları destekleyenler, küçük çıkarları uğruna insani değerleri satanlar, gencecik bedenleri paramparça edecek kadar vahşileşmiş olanları besleyenler hep var oldu var olacak. Ama bizi ayakta tutan şey, onlar var evet fakat direnenler de var, umut da var. Her zaman, her daim kardeşlik de var, yoldaşlık da var. Omuz omuza el ele durduğumuz bu topraklarda her zaman zulüm kaybetmiştir. Zalimler
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Rus ordusuna 261 bin asker ekleniyor10.IŞİD'i haber yapan gazeteci Fatih Ergin gözaltına alındı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








