Seçim takvimi belli oldu: Kurul listeleri 21 Mayıs’ta partilerle paylaşılacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 11 2019
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için takvimi belirledi. 21 Mayıs’ta kamu görevlileri arasından belirlenen sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin listesi, talep etmeleri durumunda seçime katılacak siyasi partilere verilecek.
YSK’nın 6 Mayıs 2019’de aldığı seçim yenileme kararı doğrultusunda İstanbul İl Seçim Kurulu’nca hazırlanan takvime göre, İstanbul için seçim süreci bugün başlıyor. Takvime göre, 13 Mayıs Pazartesi günü ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca ilçede görev yapan kamu görevlilerinin listesi mülki idare amirlerinden talep edilecek.
Mülki idare amirleri, 15 Mayıs’ta kamu görevlileri listelerini ilçe seçim kurullarına gönderecek. Yine 15 Mayıs’ta ilçe seçim kurulları, seçime girecek siyasi partilerden sandık kurulunda görev alacak üye listelerini isteyecek.
Belirlenen takvim çerçevesinde 20 Mayıs pazartesi günü, ilçe seçim kuruluna bildirilen kamu görevlileri arasından kura çekme usulüyle sandık başkanları ve memur üyeler belirlenecek. 21 Mayıs’ta ise kamu görevlileri arasından belirlenen sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin listesi seçime katılacak siyasi partilere talepleri halinde verilmeye başlanacak. YSK ilk kez sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin listesinin siyasi partilerle paylaşacak.
Kurulun ‘teşkiline’ itiraz için son gün 24 Mayıs
23 Mayıs Perşembe günü sandık kurullarının teşkiline karşı şikayetler başlayacak. Ölüm ve istifa halleriyle boşalan adaylıkların yerine gösterilecek yeni adaylar en son 24 Mayıs Cuma günü partilerin il başkanlıklarınca bildirilecek, aynı gün sandık kurulu teşkiline karşı şikayetler de sona erecek.
Kurulun oluşumuna yönelik itiraz 25 Mayıs’ta ilçede karara bağlanacak
’25 Mayıs’ cumartesi günü sandık kurullarının oluşumuna ilişkin şikayetler ‘ilçe seçim kurulları’ tarafından karara bağlanacak, ilçe seçim kurulunun verdiği kararlara ’26 Mayıs’ mesai bitimine kadar ‘il seçim kuruluna’ itiraz edilebilecek.
İl kurullarının en yoğun günü 27 Mayıs; itirazla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







