SBK ile yeniden gündeme geldi: 'Türkiye gri listeye alınmak üzere'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Temmuz 6 2021
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, vergi cennetleri listesini bir türlü yayınlamadığını söyleyen CHP'li Bülent Kuşoğlu, "Kara para cenneti haline getirdiler, Türkiye gri listeye alınmak üzere" dedi.
Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebiyle Avusturya'da yakalanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklanmıştı. Bu tutuklamayla birlikte Türkiye’nin uluslararası kara para trafiğindeki yeri de bir kez daha gündeme gelmiş oldu.

CHP’nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Türkiye'de kara parayı aklamak kolay. Rahatlıkla aklanabiliyor" değerlendirmesi ile Türkiye'nin uluslararası kara para aklama yerine dikkat çekti.

"KARA PARA CENNETİ OLDUK"
Kuşoğlu, “Türkiye’yi bir kara para cenneti, yolsuzluklardan elde edilen kazançların cenneti bir ülke haline getirdiler” sözleriyle bu durumu eleştirdi.

Türkiye’de paranın ülkeyi terk ettiğine dikkat çeken Kuşoğlu, “Türkiye hukukun üstünlüğünü yitirmiş, yargı bağımsızlığı yok, yargının tarafsızlığı yok. Para güvenli yerde durur. Türkiye’de durmuyor” diyerek tepki gösterdi.

"TÜRKİYE’DE PARA AKLAMAK ÇOK KOLAY"
Devleti yönetenlerin katıldığı ve uluslararası kuralları alt üst ettiği bir durumdan söz edem Kuşoğlu konuşmasının devamında söyle konuştu:

Maalesef son yıllarda özellikle Asya ve Ortadoğu ülkelerinden önemli miktarlarda para geliyor. Bu Türkiye’de sisteme sokuluyor Türkiye'de de kalmıyor bir şekilde sisteme girdikten sonra batılı ülkelere aktarılıyor. Türkiye'de kara parayı aklamak kolay. Rahatlıkla aklanabiliyor. Fakat sisteme sokulduktan sonra da Türkiye güvenli bir ülke olmadığı için Türkiye'de de durmuyor hemen yurt dışına çıkıyor. Batılı ülkelere gidiyor bu para. Maalesef böyle bir durum var.

"BİRÇOK LİDER TÜRKİYE’DE KARA PARA AKLIYOR"

Özellikle Suriye Savaşı'nın başlamasından beri Suriye'den gelenlerle Türkiye üzerinden

Bu haberler de ilginizi çekebilir