Saray'dan deprem vergisine gece yarısı zammı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 30 2021
Cumhurbaşkanı kararıyla "deprem vergisi" olarak bilinen "Özel İletişim Vergisi" yüzde 10'a yükseltildi

Cumhurbaşkanlığı kararı ile yüzde 7,5 olan deprem vergisi yüzde 10'a yükseltildi.
1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nden sonra hayata geçirilen deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim Vergisi Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 10'a yükseltildi.
Resmi Gazete'de yer alan kararda "6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d) bentlerindeki oranların yeniden belirlenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğü konulmasına, mezkûr maddenin yedinci fıkrası gereği karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Resmi Gazete'de belirtilen Gider Vergileri Kanunu'nun 39. maddesi'nin a, b, c ve d bentleri; her türlü mobil elektronik haberleşme, radyo ve televizyon yayınları, kablolu-kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden yüzde 7,5 Özel İletişim Vergisi'ne tabi olduğunu gösteriyordu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yüzde 7,5 olan Özel İletişim Vergisi, yüzde 10'a yükseltilmiş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'nin günlerdir konuştuğu 'Yeşil' tespit edildi: Bir katil çıktı!2.Yandaş Sabah'ın 'Susurluk' fotoğrafında Binali Yıldırım'ın kardeşi de var3.Kız Çocukları Davası'nda yargılanan kızı sebebiyle tutuklanan baba cezaevinde hayatını kaybetti4.Bu sefer Almanlar uyardı: İstanbul için 7 büyüklüğünde deprem beklentisi5.Kanser tedavisi gören CHP'li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

KEMAL GÜLEN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







