Saray'dan Davutoğlu'nun Bosna-Hersek ziyaretine engel
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 20 2019
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2016 yılında başbakanlık görevinden istifa eden Ahmet Davutoğlu'nun Bosna-Hersek ziyaretini köşesine taşıyan Karar yazarı Hakan Albayrak, Ankara baskısı nedeniyle Davutoğlu'nun görüşme yaptığı bazı isimleri yazamadığını belirtirken, Davutoğlu'na yapılan bir davetin ise 'Ankara'nın rahatsızlığı' gerekçesiyle iptal edildiğini ileri sürdü.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bosna Hersek ziyaretini köşesine taşıyan Karar yazarı Hakan Albayrak, dikkat çeken iddialarda bulundu.
"Eski başbakanımız Ahmet Davutoğlu evvelki gün 10. Saraybosna İş Forumu münasebetiyle Bosna-Hersek’teydi. Forumda bir konuşma yaptı ve Bosna-Hersek’in ticaretine katkılarından dolayı bir ödül aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da oradaydı; fakat duyduğuma göre ödül töreni başlamadan evvel toplantı salonundan ayrılmış" diyen Albayrak, "Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zviciç, Davutoğlu’nu makamında ağırladı. Zviciç’in ismini rahatça veriyorum, çünkü kendisi Davutoğlu ile ‘alenen’ buluştu. Davutoğlu ile bir araya geldiklerini bildiğim başka bazı Boşnak liderlerin isimlerini vermekten ise, onlar aleniyetten kaçındıkları / kaçınmak durumunda kaldıkları için imtina ediyorum. 'Ankara’nın baskısı' söz konusu imiş" ifadelerini kullandı.
Albayrak yazısının devamında şu iddialara yer verdi:
Davutoğlu’nun Saraybosna programında Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç ile bir görüşme de vardı; fakat iki tarafın mutabakatıyla günler öncesinden planlanan bu görüşme, kuvvetli bir iddiaya göre o baskı yüzünden gerçekleşemedi.
Dahası var:
Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı, Davutoğlu’nu, yeniden inşa edilen tarihî Alaca Camii’nin nasipse gelecek ay gerçekleşecek olan açılışına davet etmişti; fakat geçenlerde Davutoğlu’nu arayıp, büyük bir mahcubiyet içinde, çok özür dileyerek, “Ankara’nın rahatsızlığı” yüzünden bu daveti geri çekmek mecburiyetinde olduklarını bildirmişler…
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


