Saray duvarlarının dayanamayacağı muazzam bir tsunami geliyor

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 27 2017
15 Temmuz 2016, öncelikle millete, sonra kendi ordusuna, komutanlarına, tasfiye listesindeki isimlere, bürokrasiye, akademiye, medyaya ve elbette Cemaate kurulan muazzam bir kumpastır. Esasen bir darbe girişimi de yoktur. Emir komuta zinciri içinde bir hava verilmiş. Komutanlar işaret edince birtakım hevesliler dalmış, sonra aynı komutanlar onları iyot gibi ortada bırakmıştır. TSK içindeki her görüşten darbe heveslisinin tuzağa düştüğü, lakin tek hedefe ihale edilen bir olaydır 15 Temmuz.
tr724 yazarı Tarık Toros Tuncay Özkan'ın gündeme getirdiği flaş belleği yazdı.

SARAY DUVARLARININ DAYANAMAYACAĞI MUAZZAM BİR TSUNAMİ GELİYOR

2007 yılında, dönemin popüler gazetecisi, dönemin kara kuvvetleri komutanına, 15 bin havacı askerin fişlendiği bir bellek kartını teslim etmiş.

10 sene sonra bunu, CHP Lideri gündeme getirdi.

Sonra gazeteci, bellek kartının kopyasını savcılığa iletti.

***

Gazeteci, Tuncay Özkan.

Komutan, İlker Başbuğ.

Gündeme getiren, Kemal Kılıçdaroğlu.

Yer, Salı günkü CHP TBMM grup toplantısı.

Kılıçdaroğlu, konunun Akın Öztürk tarafından kapatıldığını iddia etti.

Akın Öztürk 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında askeri kanadın 1 numarası olmakla suçlanıyor. 16 Temmuz 2016’dan bu yana tutuklu.

Fakat tuhaf olan bu değil.

Akın Öztürk, o tarihlerde tümgeneral, Çiğli’de 2. Ana Jet Üssü Komutanı (2006-2008).

Kılıçdaroğlu’nun “dosya kapatıldı” dediği tarihte ise, yani 9 Şubat 2009’da, Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı. Bu göreve Ağustos 2008’de atanmış. Yani fişleme listeleri bir yıl boyunca işleme konmamış.

***

İlker Başbuğ, Genelkurmay’ı bilgilendirdiğini, daha sonra konuyu Hava Kuvvetleri’ne havale ettiğini açıkladı. Konuyu kimin takipsiz bıraktığına girmedi.

Tuncay Özkan’a göre bellek kartında: 59 klasör 698 dosyadan ibaret 192 MB kapasiteli bilgiler var.

Kılıçdaroğlu’na göre ise: 15 bin subay ve astsubay hakkında yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler ile 86 general hakkında özel fişleme bilgileri bulunuyor.

Elbette, kopya karttaki bilgilerin 2007 tarihli olup olmadığı için ayrıca bir a

Bu haberler de ilginizi çekebilir