Sandık görevlilerine uyarı: Bu numaralara dikkat edin
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 26 2023
Hukukçu Figen Çalıkuşu, 28 Mayıs seçimlerinde sandık güvenliği konusunda dikkat müşahitler ve seçmenlerin nelere dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala sandık güvenliğine ilişkin tartışmalara ilişkin hukukçu Figen Çalıkuşu Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'e konuştu. Çalıkuşu, “Tüm sandıklarda görevlilerin eksiksiz olarak sağlandığını bilmemiz lazım. Güvenilir olması gereken müşahitlerde ise müşahit kartı rahatlıkla herkese verebiliyordu. Müşahitlere araç temin edilirse çok önemli bir konu. Müşahitlerin oy pusulası giderken araca binme hakkı var ama almama yönünde bir dayatma olabilir. Arkadan bir araçla takip etmeleri yine onların hakkı dahilinde” dedi.
Çalıkuşu, yabancı uyruklu kişilere ikamet izni belgesiyle oy kullandırılmaya çalışıldığı iddialarına ilişkin “İkamet izni belgesi oy kullanmak için geçerli bir belge değildir. Kesinlikle kimlik kartları görülmeli. 99 ve 98 ile başlayan yabancı kimlik numaralı geçici korunma altına alınmış sığınmacılar oy kullanamıyor. Türk vatandaşı olanlar oy kullanabilirler” dedi.
Çalıkuşu, “Oylar sayılırken sandık başında bulunmak yasal hakkımız. Tutanaklardan bir fotokopi alalım, itiraz da edebilirsiniz. Yurtdışı oylarının altında nokta vardı. Mühür tam Tayyip Erdoğan’ın arkasına vurulmuş gibi birtakım tartışmalar vardı. İtirazlara yer vermemek için arkasına çevirip bakalım. Sandık kurulunun mührü olması gerekiyor. Sandık kurulunun mührü yoksa hemen o mührü vurulmasını isteyelim. Onlara mühürsüz oyları geçerli saydıracak bir imkân ve ortam yaratmamak adına mühür var mı kontrol edelim” uyarılarını yaptı.
YSK’nin 2018 ve 2023 seçimlerinin sonuçlarını internet sitesinden açıklamadığını söyleyen Çalıkuşu, “Milletvekilleri mazbata almasına rağmen, YSK sonuç açıklamayınca hem milletvekili hem bakan olma gibi bir garabet gizlenmiş oluyor. YSK sonuç açıkladığından itibaren 3. günde milletvekillerinin yemin etmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
BU RAKAMLARA DİKKAT
ZARF VE PUSULAYA KONTROL
YSK’nin 2018 ve 2023 seçimlerinin sonuçlarını internet sitesinden açıklamadığını söyleyen Çalıkuşu, “Milletvekilleri mazbata almasına rağmen, YSK sonuç açıklamayınca hem milletvekili hem bakan olma gibi bir garabet gizlenmiş oluyor. YSK sonuç açıkladığından itibaren 3. günde milletvekillerinin yemin etmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...2.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...3.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış4.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.Konya hazır mı?7.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak10.Avrupa'da Ukrayna için çok uluslu güç oluşturuluyor

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN








