Samsun'da sanayici ve üniversite işbirliği


SAMSUN (CİHAN)- Samsun TSO ile Ondokuzmayıs Üniversitesi arasında imzalanan, "Üniversite-Sanayi İşbirliği" protokolü çerçevesinde Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilere staj imkanı tanıyan firmaların yetkilileri düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Samsun TSO ev sahipliğinde, Roxo Kafe'de düzenlenen kahvaltıya Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, sanayiciler katıldı.
Kahvaltı sonrası konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ ile Türkiye'de örnek bir proje yürüttüklerini belirterek, "Değişen dünya koşulları ve yoğunlaşan rekabet ortamında bilgi her geçen gün daha değerli hale geliyor. Sanayi sektörü de artık bilgiyle tecrübe birleştirilerek Ar-Ge ve inovasyonla katma değeri daha yüksek ürünlerin üretildiği bir sektör haline gelmiştir. Bu açıdan bilgi birikimini üretimine dönüştürmenin en önemli araçlarından biri de üniversite-sanayi işbirliğidir. Üniversitemiz ve Oda olarak Türkiye'de örnek olan bir çalışmayı yürütmenin memnuniyeti içindeyiz. İmzalanan protokol gereği OMÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilerimiz, Oda tarafından belirlenen işyerlerinde çalışarak aldıkları teorik dersleri pratiğe dönüştürme fırsatı buluyorlar. Sektörlerinde başarılı olan sanayicilerimiz de fırsat buldukça öğrencilerle buluşarak, başarı öykülerini onlarla paylaşacaklar. Biz üniversite-sanayi işbirliğinin sonuna kadar destekçisiyiz. Bu güzel projeye destek veren üniversitemize ve sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız." diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİK DERSİ ZORUNLU OLMALI
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, her başarılı projenin nitelikli insanla hedefine ulaşacağını kaydederek, "Ortaya koyduğumuz bu projeyle daha önce şehrimizde olmayan güzel bir işbirliği sağlandı. Bu işbirliğimiz değişik alanlarda da devam ediyor ve inşallah etmeye de devam edecek. Üniversite-Sanayi işbirliğini çok önemsiyorum. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde 10 bölümümüz var. İşadamlarımızın fakültemizde öğrencilerle buluşmasını ben de çok önemsiyorum. Girişimcilik dersini özellikle mühendislik ve iktisat fakültelerinde notsuz ama zorunlu olarak tutmak lazım. Bilgiler deneyimlerden oluşmuştur ama tecrübe farklı bir şey. Amerika üniversite eğitiminde çok daha başarılı. Bunun sebebi de piyasayla ilişkisini çok iyi kuruyor olması. Yani şu anda piyasanın neye ihtiyacı varsa bölümlerini ona göre oluşturuyor. Gerekirse ihtiyaç olmayan bölümlerini kapatıyor. Ama Avrupa ve biz klasik sistemde gidiyoruz. Bizim sırf mühendislik bölümüyle değil, her bölümleriyle piyasayla çok sıkı ilişkiye girmemiz lazım. Günümüzde bilgi de, sanayi de, rekabette çok hızlı gelişiyor. Çok canlı olmalıyız. Üniversite-sanayi ilişkisine çok geç başladık ve henüz yolun başındayız. Türkiye bir gelişme yapmak istiyorsa üniversite-sanayi işbirliği kaçınılmaz. Çünkü dünyada çok acımasız bir rekabet var. Samsun'da daha düne kadar Teknopark'ın adı geçmiyordu. Biz bu işe başladığımızda acaba içini doldurabilir miyiz diye korku yaşıyorduk. Şu anda Teknopark'ın içinde 30'a yakın faal işletme var. Üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlamak, Türkiye'nin geleceğine katkı sağlamaktır. Bunlar güzel başlangıçlar. Daha önceden o da yoktu. İşbirliğimizin daha da artması için çabamız sürecek. Elimizde güzel bir kıymet var. Bunu yavaş yavaş enerjiye dönüştürmenin mutluluğu içerisindeyim." dedi. Kahvaltıya katılan işadamları da, proje için Samsun TSO'ya ve OMÜ'ye teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Samsun'da sanayici ve üniversite işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER