Salgının vurduğu dev yolcu gemileri hurdaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 4 2020
Salgınla birlikte limanlarda kalan dev yolcu gemileri, birer birer sökülüyor. Gemi geri dönüşümünün merkezlerinden İzmir Aliağa'da şu an 5 geminin söküm çalışmaları sürerken, toplamda 1,1 milyon tonluk çelik elde edilmesi hedefleniyor.

Corona virüsü salgınının en sert etkilediği sektörlerden biri ulaştırma olurken, dev cruise (yolcu) gemileri de atıl kaldı.
Bazı yolcu gemilerinin salgına denizde yakalanması, hiçbir ülkenin corona virüsü vakası tespit edilen gemilerin limana yanaşmasına izin vermemesi ve bu gemilerde salgının hızla yayılması da yolcu gemilerine dönük kalıcı olumsuz hatıralar bıraktı.
Salgının ne zaman biteceğine dair belirsizlik de bu gemilerin geleceğini belirsiz kıldı.
Şimdi, dev yolcu gemilerinden bazıları, sökülmek üzere İzmir’in Aliağa ilçesindeki tesislere çekiliyor.

GEMİLERDEN 2020’DE 1,1 MİLYON ÇELİK ÇIKARMA HEDEFİ
Türk gemi söküm sektörü, salgını fırsata çevirdi ve sene başında gemi sökümünden 2020’de 700 bin ton çelik elde etme hedefini, 1,1 milyon tona yükseltti.
Şu an Aliağa’da 5 dev yolcu gemisi sökülüyor. Bu 5 gemiye 3 geminin daha ekleneceği belirtildi. Metallerin yanı sıra oteller de diğer parçaları satın almak için tesislere geliyor.
Tesislerde, geminin metallerinin yanı sıra, camları, zeminleri, korkulukları, duvarları sökülüyor.
ABD, BRİTANYA VE İTALYA’DAN GELDİLER
Salgın öncesinde ağırlıkla kargo ve konteyner gemilerinin söküldüğü tesislerde şu an yolcu gemileri var.
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Kamil Önal, bir yolcu gemisini tamamen söküp parçalara ayırmanın yaklaşık 6 ay zaman aldığını, tesislerde toplamda 2500 işçinin çalıştığını, bölgeye İtalya, ABD ve Britanya’dan gemiler
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!8.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


