'Sahurda hamur işi yemek, çabuk acıkmaya neden olur'


Uzman Diyetisyen Merve Yüksek, oruç tutarken mutlaka sahura kalkılması gerektiğini ifade ederek, "Sahurda yenilecek yiyeceklere dikkat edilmeli. Fazla tuzlu yiyeceklerin gün içinde susatacağı; fazla şekerli ve hamur işi yiyeceklerin ise daha kolay acıkacağı unutulmamalıdır." dedi.

Ramazan ayında oruçlu sürenin uzun olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Merve Yüksek, beslenme konusunda bazı önerilerde bulundu. "İftar sonrası uyumayıp, yürüyüşe çıkın" uyarısında bulunan Yüksek, şunları söyledi: "İftar sofraları genelde tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, geleneksel sofraların kurulduğu ve masa başında geçirilen sürenin daha uzun olduğu bir dönemdir. Bu sene iftarın geç bir saate denk gelmesinden dolayı, meyve veya tatlıdan sonra başka öğün yapmamaya, dolu bir mideyle uykuya geçmemeye dikkat edilmelidir. Mümkünse iftar sonrası yürüyüş yapılmalı, uykuya kadar geçirilen vakitte sıcak veya serinletici içeceklerle devam etmeye özen gösterilmelidir."

Merve Yüksek, oruç tutarken mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Sıcaklarla beraber iştahta biraz daha azalma görülebilir. Bu yüzden sahurda hafif ve hazmı kolay, ancak tok tutan yiyecekler tüketilmelidir. Yumurta, az tuzlu peynir, süt ve tam tahıllı ekmek sahur sofralarında bulunması gereken en iyi seçeneklerdir. Zeytin tuzlu bir besin olduğundan gün içinde susamaya sebep olabilir, bu yüzden yerine ceviz tercih edilebilir. Fazla tuzlu yiyeceklerin gün içinde susatacağı; fazla şekerli ve hamur işi yiyeceklerin ise daha kolay acıktıracağı unutulmamalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber 'Sahurda hamur işi yemek, çabuk acıkmaya neden olur' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER