Sağlıkta katkı payı Meclis gündemine taşındı


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sağlık hizmetlerinde katkı payı uygulamasını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, şu ifadelere yer verdi: "Sigortalılara 'ücretsiz' olacağı açıklanan sağlık hizmetlerinden alınan katkı payının artacağı haberleri basına yansımıştır. Vatandaş, sadece muayene, ilaç ve reçete katılım payı için geçen yıl 3 milyar liradan fazla para ödemiştir. 4 kişilik ailenin yıllık katılım paylarına ödediği ortalama para devlet hastanelerinde en az 832 lira, özel hastanede ise 2 bin 500 liradır. Ücretsiz bilinen sağlık hizmetlerinde devlet, vatandaştan 11 ayrı kalemde katkı payı almaktadır."

Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"Sigortalılara 'ücretsiz' olacağı açıklanan sağlık hizmetlerinden alınan katkı payının artmasının gerekçesi nedir?

Sağlık Bakanı'nın 2015 yılı Aralık ayında katıldığı bir törende bir velinin 'Muayenelerden alınan katkı payını kaldırmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna 'Sağlıkta ilave alınan katkı payını kaldırma imkanı var ama gereği yok' diye verdiği yanıtın gerekçesi nedir?

Dar gelirlinin, emeklinin sağlık hizmetlerine erişimini güçleştiren bu uygulamanın kaldırılması yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?

Sağlıkta devrim yapıldığını her fırsatta dile getiren AKP Hükümeti, gelinen noktayı nasıl izah etmektedir?

2015 yılında sağlık hizmetlerinden alınan toplam katkı payı bedeli ne kadardır? Bu miktar Sağlık Bakanlığı bütçesinin kaçta kaçını oluşturmaktadır?

2015 yılında kişi başına düşen katkı payı miktarı ne kadar olmuştur? Toplam kaç yurttaş hastanelerde sağlık hizmetlerinden yararlanmıştır?" CİHAN
<< Önceki Haber Sağlıkta katkı payı Meclis gündemine taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER