Bakan da itiraf etti: Türkiye son sırada!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 20 2020
Milli gelirin sadece yüzde 4,3'ünü sağlık harcamalarına ayıran Türkiye, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) üyesi ülkeler arasında son sırada.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Birçok ülkeyle kıyasladığımızda sağlık için ayırabildiğimiz kaynakların oldukça sınırlı olduğunu biliyoruz. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki paya göre sağlık harcamalarımız gelişmiş ülkelerin altında.” ifadelerini kullanmıştı.
Koca, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OECD) ülkeleriyle karşılaştırıldığında kişi başı kamu cari sağlık harcamasının düşüklüğünün bir gerçek olduğunu kaydetti.
2020 yılı merkezi idare bütçesinde 150 milyar TL faize gidecek. Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi ise 76 milyar TL'de kaldı.
SAĞLIK İÇİN AYRILAN BÜTÇEDE TÜRKİYE SON SIRADA
2019 verilerine göre, yüzde 4,3 ile diğer OECD ülkelerine kıyasla toplam sağlık harcaması kalemine GSYİH içinden en az payı ayıran ülke Türkiye oldu.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) son yıllarda sağlık için bütçeden en çok pay ayıran ülke olarak dikkati çekiyor.
Kronos'un haberine göre 2019’da ABD’de sağlık kalemi için yapılan toplam harcama, GSYİH’nin yüzde 17’sini teşkil etti.

ABD’yi yüzde 12,1 ile İsviçre, yüzde 11,7 ile Almanya ve yüzde 11,2 ile Fransa takip etti. OECD ülkeleri ortalamasında ise bu oran yüzde 8,8’e ulaşıyor. Yani Türkiye’nin tam iki katı.
VATANDAŞ CEBİNDEN 33 MİLYAR TL HARCADI
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!10.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


