SADAT'ın karanlık ilişkileri meclis gündemine getiriliyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 15 2016
SADAT’ın IŞİD’lileri eğittiğine ilişkin gündeme gelen tartışmalar meclis gündeminde
SADAT'ın karanlık ilişkileri meclis gündemine getiriliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’a, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT’ın IŞİD’lileri eğittiğine ilişkin gündeme gelen tartışmaları sordu. Sol.org’da yer alan habere göre, Tanrıverdi’nin “Türkiye’ye eyalet sistemi getirilmelidir” yönündeki açıklamalarını anımsatan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım’a “Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanlığı’nın başdanışmanlığı görevine getirilmesinde bu görüşlerinin etkisi var mıdır?” sorusunu yöneltti. Yılmaz, El Nusra, El Kaide ve IŞİD terör örgütleri ile SADAT’ın ilişkisi olduğuna ve SADAT tarafından IŞİD militanlarının eğitildiğine dair iddiaların doğru olup olmadığının da açıklanmasını istedi.

Yılmaz soru önergesinde, SADAT’ın emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli birliklerinden emekli olan 23 subay ve astsubay tarafından kurulduğunu ve Şirket Ana Sözleşmesi’nin 28 Şubat 2012 tarihli ve 8015 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanarak faaliyetlerine başladığını anımsattı.

‘SADAT’LA BAĞLARI DEVAM EDİYOR MU?’

Tanrıverdi’nin, Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanlığına getirilmesinden ardından, kurucusu olduğu SADAT ile bağlarının devam edip etmediğinin açıklanmasını isteyen Yılmaz, “Ediyorsa ne şekillerde bahsi geçen ilişki sürdürülmektedir? Tanrıverdi, Ocak 2015’teki ‘Çözüm sürecinin ulaştığı aşamada ASDER-ASSAM raporu’ sunumunda yaptığı konuşmasında ‘Türkiye’ye eyalet sistemi getirilmelidir’ demiştir. Adnan Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanlığı’nın başdanışmanlığı görevine getirilmesinde bu görüşlerin etkisi var mıdır?” sorularını yöneltti.

DARBECİLİKLE SUÇLANAN KORGENERALLE İSLAM ORDUSUNU GÖRÜŞMÜŞ

SADAT, darbecilikle suçlanan korgeneralle ‘İslam Ordusu’ hakkında görüşmüş SADAT’ın resmi internet sitesinde vizyonunun “Hizmet verdiği ülk

Bu haberler de ilginizi çekebilir