SADAT hakkında gündemi sarsan iddia! İşte Saray'ın Afganistan için yeni planı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 30 2021
Birgün yazarı Erk Acarer, Afganistan'daki Kabil Havalimanı'nın korunması tartışmalarını ve SADAT'ı yazdı.
Birgün yazarı Erk Acarer, Afganistan'daki Kabil Havalimanı'nın korunması üzerinden süren tartışmaları köşesine taşıdı. 

Acarer, "Bu iddialar şu anlama geliyor: “Ankara ve Taliban yönetimi arasında, Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi herhangi bir görüş ayrılığı yok. Türkiye ve Katar ticari ortaklığının ‘ilginç bir sektör ile’ devam etmesi şaşırtıcı olmayacak! Ayrıca haber, özel bir güvenlik şirketi diyerek adeta SADAT’ı tarif ediyor." ifadelerini kullandı. 

Erk Acarer'in "Afganistan Havalimanı’nı SADAT koruyacak" başlıklı yazısı şöyle oldu:

Türkiye, Afganistan’da ne arıyor, ne yapmaya çalışıyor? Başta, NATO’ya bağlı bir ülke olduğunu hissettirmek için oyuna dahil olmak istedi. ‘Yeni mülteci krizinin’ çözümünde rol aldı. Bu rol, hem Avrupa ile ilişkileri geliştirme fırsatı hem de kazanç kapısı oldu.

SÖYLENEN VE AMAÇ FARKLI
Ama bu program şimdi hızla başka bir yöne eviriliyor. ‘İktidarın yeni nesil ticaret anlayışı’, ‘zihin yapısı’ ve ‘paramilitarizm ile sıkı fıkı ilişkileri’ Türkiye’nin savrulduğu yönü anlatabilir. Deklere edilenler ile niyet birbirinden ayrı. Bu farkı hem iç hem de dış kamuoyu ve siyaset çevreleri biliyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabil, Hamit Karzavi Havalimanı’nın korunması ile ilgili olarak vitrine şu ifadeleri koyuyor: “Bizim derdimiz, Afganistan’ın süratle toparlanmasıdır, Afganistan’ın birliğine beraberliğine her türlü desteği vermeye hazırız… Yönetim belli olduktan sonra karar vereceğiz…”

TALİBAN AKLANIYOR
Afganistan’ın birliği ve beraberliğinin, Saray rejimi tarafından ne kadar önem taşıdığı tartışılır. Yıllardır insani krizler faydaya dönüştürüldü! Öte yandan Erdoğan, ‘Taliban’ın tutumunu göreceğiz’ diyor. Oysa görmeye gerek yok çünkü bu yönetim,

Bu haberler de ilginizi çekebilir