SADAT'ın CEO'su Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisinde ortaya çıktı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Temmuz 18 2023
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye - Suudi Arabistan iş forumu toplantısı düzenledi. Toplantıya Erdoğan'ın 'Alakam yok' dediği, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "terörist yetiştiren bir kurum" olduğunu söylediği SADAT'ın CEO'su Melih Tanrıverdi de katıldı.

Muhalefetin paramiliter kuruluş olduğunu ifade ettiği Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.’nin (SADAT) CEO’su Melih Tanrıverdi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a ziyaretinde yer aldı.

Seçimlerin ardından sıcak para arayışını sürdüren AKP iktidarı, Körfez turuna çıktı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turundaki ilk durağu Suudi Arabistan oldu.

Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde tartışmalı bir isim de yer aldı.




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Burası terörist yetiştiren bir kurumdur" dediği SADAT'ın CEO'su Melih Tanrıverdi de bulundu.

Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Suudi Arabistan iş forumu toplantısı düzenledi.

Toplantıya SADAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı CEO'su Melih Tanrıverdi de katıldı. Tarıverdi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Türkiye - Suudi Arabistan iş forumu toplantıları halen devam ediyor" ifadelerini kullandı. 


KILIÇDAROĞLU'NUN 'SADAT' SÖZLERİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte SADAT'ın önüne gitmiş, SADAT'ın paramiliter bir kuruluş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğinin bu tür yapılar tarafından tehdit altında olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir