Eğitim sonrasında birbirinden güzel takı ve ahşap
tasarımlar yapan
akıl hastalarının çalışmaları düzenlenen sergiyle tanıtıldı. Merkezin doktoru ve el işi eğitiminin verilmesinde önemli katkısı bulunan Dr. Canan Gül Kılıç, bu eğitim sonrasında bir meşguliyet kazanan akıl hastalarının
tedavi sürecinde de kısalmalar olduğuna dikkat çekti. Dr. Kılıç, el işi yapan hastaların,
hastaneye tedavi amaçlı geliş ve gidiş sayısının azaldığını, ev ortamındaki hal ve hareketlerinin iyiye gittiği yönünde bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.
Kayseri Eğitim ve
Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 30 hasta,
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursu (KAYMEK) eğitimcileri ve hastane doktorları tarafından takı ile ahşap tasarım eğitimi aldı. Kısa sürede eğitim sonrasında el becerilerini geliştiren akıl ve ruh sağlığı bozuk olan hastaların yaptıkları takı ve ahşap tasarımı olan el işlerini sergiledi. 60 parça ahşap tasarım ile 90 adet çeşitli taşlardan yapılan takılar görücüye çıktı.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren merkezin doktorlarından Canan Gül Kılıç, hastaneyi, hastaların sadece tedavi amaçlı gelip gittikleri ve boş boşuna kaldıkları mekan olmaktan çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.
Akıl hastaları için bir uğraşın onların tedavilerinde de etkili olacağını düşündüklerini dile getiren Kılıç, "Verilen eğitim sonrasında 2 aylık bir süreçte bu el işleri yaptılar. Bu süreçte hastalarımızın tedavileri ile ilgili verimli sonuçlarda aldık. Hastanın eskiye göre hal ve tavırlarında ciddi değişiklikler oldu. Hastalarımızın hastaneye gelişlerinde bile süreler azaldı. Ev ve bulundukları toplumda da ciddi anlamda iyileşmeye yönelik düzelmeler tespit edildi. Bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.
Hastane doktor odasındaki serginin açılışını ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Mustafa Yalçın yaptı. Yalçın, sergiyi gezdikten sonra hastalara
destek amaçlı olarak birkaç parça el işi eşyalarından satın aldı.
(CİHAN)