Hasan Subaşı Tesisleri'nin yanında bulunan ve yıllardır atıl durumda bırakılan
arsada artık
Antalyaspor'un alt yapısındaki 350
futbolcu ter döküyor. Yerin 10 metre altında hem top oynayan oyuncular hem de top oynatan hocalar sahalarından oldukça memnun.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında bulunan ve yıllardır atıl durumda olan
çukur, artık geleceğin topçularına yetiştiriyor. Hasan Subaşı Tesisleri'nin yanında 1996 yılında Antalyaspor Vakfı tarafından bir işletmeye belli bir süreyle kiralanan arsa imar ve ruhsat sıkıntısı dolayısıyla yıllardır atıl durumda duruyor. Meltem,
Bahçelievler Mahallesi ile
Konyaaltı Beach
Park'ı kapsayan yaklaşık 4 bin dönümlük
arazi Antalya'da 1800'lü yıllarda yaşayan Arap Süleyman'a ait. Bu bölgedeki yapılarla ilgili ise Antalya 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi, bölgedeki arazilerin üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için ihtiyati
tedbir konulmasına karar verdi. Bu kararın üzerine Antalyaspor Vakfı'nın
alışveriş merkezi olarak yapılması için verdiği yer hukuki sorunlardan dolayı sadece kazıldı. İş yeri için ruhsat alınamadığından dolayı bu alan 1996 yılından bu yana atıl durumda bekliyor.
Davaya konu olan bölgede halen Özkaymak Falez Otel, Sheraton Otel, Hillside Su Otel, Konyaaltı Beach Park, Antalya
Tenis İhtisas Kulübü,
Atatürk Parkı, Cam Piramit, yeni ve eski
Adliye Sarayı, Antalya Eğitim ve
Araştırma Hastanesi, Antalya Defterdarlığı, Bayındırlık ve
İskan İl Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri, Dilek
Sabancı Spor Salonu, çok sayıda okul, Antalyaspor Tesisleri, Antalya Müzesi, Meltem Mahallesi ile
Akdeniz Üniversitesi Kampüsünü ayıran 6 şeritli
Dumlupınar Bulvarı ve üzerinde 10 bine yakın konut bulunan Meltem siteleri yer alıyor.
"YERİN 10 METRE ALTINDA FUTBOL OYNANABİLİR, SAĞLIK AÇISINDAN BİR SORUN YOK"
Antalyaspor tesislerinin yanında bulunan arsayı oyuncuları için değerlendirmeyi düşündüğünü ve uygulamaya geçirdiğini söyleyen Hasan Subaşı Tesisleri
Tadilat ve Tesisler Sorumlusu Ali Rıza Kulcur, müteahhit firmadan gerekli izinleri alarak atıl durumdaki çukuru ayağa kaldırdıklarını ifade etti. Antalya'daki yerel
yönetimden de
destek alarak çukurun içerisindeki pislikleri ve fazla toprakları çıkarttıklarını kaydeden Kulcur, daha sonra sahayı yeşillendirerek futbol oynamaya elverişli hale getirdiklerini açıkladı.
Yerel yönetim tarafından 100-150 bin TL civarında masraf harcanarak futbol oynamaya elverişli hale getirilen çukur alanın sağlık açısından da futbol oynamaya bir sakıncası olmadığını belirten Ali Rıza Kulcur, "
Sağlık açısından hiçbir sakınca yok. Biz burada
oksijen testleri yaptık ve her tarafta oksijen oranı aynı çıktı. Çıkan oranlarda top oynamaya elverişli bir alan olarak bize gösterdi." dedi.
Çukur sahanın çocuklara büyük avantajlar sağladığının altını çizen Kulcur, "Sporcularımız
antrenman yapmak için, 20 kilometre gidip 20 kilometre geliyorlardı. Bu saha sayesinde çocuklar zaman kaybetmiyor. Antrenmanlarını yaptıktan sonra evlerine gidip derslerine çalışmak içinde zaman bulabiliyorlar." diye konuştu.
"SÜPER LİG'DE OYNAYAN OYUNCULAR ÇOCUKLARIMIZA MORAL VERİYOR"
Antalyaspor Altyapı ve Tesisler Sorumlusu Nuri
Ülker, Medical Park Antalyaspor'un Süper Lig takımı hariç bütün futbol takımlarının hatta bayan futbol takımının dahi çukur sahada idman yaptığını söyledi.
Anadolu kulüplerinin alt yapılarının çok güçlü olmadığını hatırlatan Ülker, Antalyaspor'un alt yapıya önem verdiğini çocukların iyi yetişmesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini açıkladı.
Çocuklar için çimlendirilen çukur sayesinde görsel kirliliğinde önüne geçildiğini aktaran Nuri Ülker, "Bu çukurda oynayan oyuncuları Spor Toto Süper Lig'de oynayan ağabeyleri izlemeye bazen geliyorlar. Veya yukardan tellerden oyunculara taktik veriyorlar. Buda çocuklarımızı motive ediyor. Ağabeylerini örnek alıyorlar." açıklamalarında bulundu.
Öte yandan
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, MP Antalyaspor'un Döşemealtı'na yapılması düşünülen tesislerin ihalesi ise 14
Eylül tarihinde yapılacak.
CİHAN