Mustafa Kılıç, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 10 yıldır Keşap ilçesine bağlı Kılıçlı köyünde
lokanta işletmeciliği yaptığını belirtti. Lokantasında mahalli yemeklerin yanı sıra özel olarak hazırladığı
kuru fasulye yemeğini de müşterilerine sunduğunu vurgulayan Kılıç, kuru fasulye yemeğinin ününün
Türkiye sınırlarını aştığını dile getirdi.
Özel olarak yetiştirilen kuru fasulyenin, kendilerine has bir pişirme yöntemiyle hazırlandığını aktaran Kılıç, "Kuru fasulyeyi, güveç tencerelerinde özel bir tarifle pişirme yöntemiyle hazırlıyorum. Birkaç yıl önce müşterilere sunmaya başladığım kuru fasulye yemeğim, kısa zamanda ünlendi. Başlarda
bölge halkının rağbet ettiği, yemeğime daha sonraları
Giresun ve çevre illerden de gelen insanlar olmaya başladı. Son aylarda da kulaktan kulağa yayılmaya başlayan yemeğimin ünü bugünlerde Türkiye sınırlarını aştı. Yurt dışından gelenler olmaya başladı." dedi.
Kuru fasulye yemeğini "Cinağa'nın Özel Kurufasulye Yemeği" adıyla
tescil ettirmeyi planladığını ifade eden Kılıç, "Müşterilerimize daha iyi
hizmet vermek adına, şu anda lokantada yeni düzenlemeler yapmak için bir proje hazırladık. Mevcut lokanta binasını yeniden yaparak iç dizaynını yenileyeceğiz. Lokantayı müşterilerimize damak zevkinin yanı sıra, daha iyi görünümlü bir yer haline getireceğiz. Bunun yanı sıra hizmet kalitemizi artırmak amacıyla da çalışmalar yürüyoruz 'İSO 9001 Kalite Belgesi' almayı planlıyoruz. Yine, ünü sınırlarımızı aşan kuru fasulye yemeğimi de tescil ettireceğim. Şu an tan bir isim bulmuş değilim. Ancak, 'Cinağa'nın Özel Kuru Fasulye Yemeği' adını düşünüyorum." diye konuştu.
Kılıç, lokantasında günde 50 kilogramın üzerinde kuru fasulyenin yemek olarak tüketildiğini, bu rakamın her geçen ay daha da arttığını vurguladı.
CİHAN