Ankara Atatürk Eğitim ve
Araştırma Hastanesi'nde toplam 24
hasta bulunuyor, 3'nün hayati tehlikesi devam ediyor. Uğur Süleyman Söylemez'in
beyin ameliyatının başarılı geçtiği belirtilirken, hafif yaralı vatandaşlar pazartesiden itibaren
taburcu edilecek.
İsrail'de kalan son iki yaralı da
akşam saatlerinde Ankara Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne getirildi. İsrail'de tedavileri devam ettiği için sona bırakılan Çelebi Bozan ile Osman Kurt,
Sağlık Bakanlığı'na bağlı
ambulans uçaklarla Türkiye'ye getirildi. Her iki yaralı da yoğun
bakıma alındı. Çelebi ile Kurt'un göğüslerinden
silah darbesi aldıkları belirlendi.
Sağlık Bakanı Recep
Akdağ, şuurları açık olan yaralıların, ağrılara karşı uyutulduğunu ifade etti.
Bakan Akdağ, yaralıları
Etimesgut Askeri Havaalanı'nda karşıladı. Yaralılarla birlikte
hastaneye gelen Bakan Akdağ, hastane doktorları ile birlikte, yaralıların ilk durum tespiti yaptı. Durum tespitinin ardından Bakan Akdağ gazetecilere bilgi verdi. Son gelen 2 yaralı ile hastanede toplam 24 yaralının bulunduğunu, bunlardan 7 tanesinin
yoğun bakımda olduğunu, yoğun bakımda bulunanlardan da 3 kişinin hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.
Öğlen saatlerinde hastaneye getirilen ve doktorlarca
beyin ameliyatı yapılan Süleyman Söylemez isimli vatandaşın ameliyatının başarılı geçtiğini ifade eden Akdağ, hastanın yine de hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı. Akdağ, Söylemez'in 'beyin ölümünün gerçekleştiği' yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını da söyledi. Normal serviste yatan hastaların ise iyi olduklarını açıkladı.
Akdağ bundan sonraki süreçte, hastaneden yapılacak bilgilendirmelerin hasta hakları çerçevesinde gerçekleşeceğini ve hastaların isimlerinin kullanılmayacağını söyledi. Akdağ, ilk açıklamalarda, hasta yakınlarının uzakta olması ve onların da haberdar edilmesi gerekliliği sebebi ile hastaların ismi kullanılarak bilgilendirme yapıldığını aktardı. Akdağ, tüm yaralıların yakınlarının hastanede bulunduğunu, hastaları ile ilgili bilgileri hemen aldıklarını söyledi. Kamuoyuna hastaların isminin verilerek bilgilendirme yapılmayacağını dile getirdi.
Akdağ'ın verdiği bilgilere göre, yaralı nakil işlemleri için 1'i jet, diğeri pervaneli olmak üzere 2 adet
Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı, 2 adet de Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı uçakları 3 sefer yaptı. Bakanlığın uçaklarının yoğun bakım üniteleri daha kapsamlı olduğu için ağır yaralılar bu uçaklarda taşındı. Daha hafif yaralılar isi THK uçakları ile taşındı.
Uzman doktor, uzman hemşire, sağlık memuru ve
teknik personel olmak üzere yaklaşık 20 kişi seferlerde görev yaptı.
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan da durumu iyi olan hastaların, 7 Haziran'dan itibaren taburcu edileceğini söyledi.